Cégszerű szó jelentése

A cégszerű fogalom egy olyan fogalom, amely a vállalkozások és a vállalkozások közötti kapcsolatokat jelenti. A cégszerűség lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy közös célokat tűzzenek ki, és ezeket közösen elérjék. A cégszerűség a vállalkozások közötti kapcsolatok szerves részét képezi, amelyek segítségével a vállalkozások egymással együttműködve tudnak jobb eredményeket elérni. Ez a cikk megvizsgálja a cégszerű fogalom jelentését és annak fontosságát a vállalkozások számára.

Lexikológia

A cégszerűség egy olyan kifejezés, amely a cégek vagy vállalkozások működését, szervezését és vezetését jelenti. A cégszerűség azt jelenti, hogy a cég vagy vállalkozás minden tevékenységét, amelyet végez, egy adott szabályrendszer alapján végez. Ez a szabályrendszer biztosítja, hogy a cég vagy vállalkozás minden tevékenysége legális és etikus legyen. A cégszerűség abban is segít, hogy a cég vagy vállalkozás megfeleljen az adott ország törvényeinek és előírásainak. A cégszerűség magában foglalja a cég vagy vállalkozás üzleti szerződéseinek, szabályainak és eljárásainak betartását is. A cégszerűség biztosítja, hogy a cég vagy vállalkozás minden tevékenysége és ügylete legyen átlátható és követhető. A cégszerűség elősegíti a cég vagy vállalkozás hatékonyságát és jó hírnevét is.

Etimológia

A cégszerű szó eredete visszavezethető a 17. században használt francia szóra, a „corporate”-ra. A szó eredeti jelentése „testület” volt, és arra utalt, hogy egy társaság egy egységes szervezetként létezik. Az első jelentés elterjedése után a „corporate” szó a 19. században újraértelmeződött, és elkezdett arra utalni, hogy egy szervezet közös célokat követ. Az idő múlásával a cégszerű szó elkezdett arra utalni, hogy egy cég különböző csoportok munkáját egyesíti, és hogy a cég általános szabályokat és politikákat követ. A cégszerű szó a mai napig általánosan használatos a társadalmi, politikai és gazdasági környezetben, és jelentése számos különböző témában használatos.

Jelentés különböző szótárakban

A cégszerű szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Webster szótár szerint a cégszerű szó jelentése „egy olyan szó, amelyet egy cég vagy szervezet használ a saját termékei, szolgáltatásai vagy márkái azonosításához, beleértve a logókat, szlogeneket és jelképeket”. The Oxford English Dictionary szerint a cégszerű szó jelentése „egy olyan szó, amelyet egy cég vagy szervezet használ a saját termékei, szolgáltatásai vagy márkái azonosításához, beleértve a szlogeneket, logókat, jelképeket és egyéb olyan kifejezéseket, amelyek az adott céghez kötődnek”.

Asszociációk

 • cégvezetés.
 • üzleti stratégia.
 • vezetői döntések.
 • szervezeti felépítés.
 • munkavállalói motiváció.
 • szabályok és előírások.
 • üzleti etika.
 • üzleti kultúra.
 • közös célok.
 • eredményorientált munka.

Szinonimák

 1. Vállalati.
 2. Céghez hasonló.
 3. Üzleti.
 4. Közvetítő.
 5. Képviselet.
 6. Konszolidált.
 7. Szervezeti.
 8. Közösségi.
 9. Menedzselt.
 10. Működőképes.

Példamondatok

 1. A cégszerű szervezeti struktúra segít a vállalatnak a sikeres működésben.
 2. A cégszerű megközelítés jelentősen javítja a vállalat hatékonyságát.
 3. A cégszerű vezetői stílus fontos szerepet játszik a sikeres vállalati menedzsmentben.
 4. A cégszerű szabályozások segítik a vállalatok fejlődését és növekedését.
 5. A cégszerű kompenzációs rendszer elősegíti a munkavállalók motivációját.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: