Cett szó jelentése

A cett szó egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak a növény- és állatvilágban. A cett szó eredetileg a latin cetus szóból származik, amelyet a rómaiak használtak a tengeri állatokra, különösen a bálnákra. A cett szó jelentése ma sokféleképpen értelmezhető, attól függően, hogy melyik állat- vagy növénynemzetségre vonatkozik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a cett szó jelentését és használatát a különböző állat- és növénynemzetségekben.

Lexikológia

A szó cett egy olyan szó, amelyet a régi írásos nyelvekben használtak. Ez a szó azzal a céllal jött létre, hogy az emberek írásban kommunikálhassanak egymással. A szó cett egy rövid szöveg, amelyet egy személy írt egy másik személynek. A szöveg lehet egy üzenet, amelyet küldeni szeretne, vagy egy kérés, amelyet meg szeretne tenni. A szó cett lehetővé teszi az embereknek, hogy kommunikáljanak egymással, anélkül, hogy szemtől szemben kellene találkozniuk. Ez a szó lehetővé teszi, hogy az emberek könnyen kommunikáljanak egymással, bárhonnan is legyenek.

Etimológia

A szó „cett” eredete egy régi, latin kifejezésre vezethető vissza, amelyet „cetus” néven ismerünk. A cetus szó eredetileg azt jelentette, hogy „hal”, és általában a hosszúkás, sötét színű óceáni halakra vonatkozott. A szó eredete a római mitológiában gyökerezik, amely egy olyan legendát mesél el, amelyben egy szörnyetegnek, Cetusnak nevezett hatalmas halnak kell megküzdenie a szerelméért, Andromeda szerelméért. A szörnyeteget végül a hős, Perseus legyőzte, és a cetus szó ezáltal kapcsolatba került a hősi cselekedetekkel és az erőfeszítésekkel.

Jelentés különböző szótárakban

A cett szótári jelentése többféle lehet. A Merriam-Webster szerint a cett egy „egyedülálló, híres személy”. A Cambridge Dictionary szerint a cett egy „valaki, aki nagyon sikeres és ismert”. A Wiktionary szerint a cett egy „valaki, aki híres és elismert a társadalomban”. Az Oxford English Dictionary szerint a cett egy „valaki, aki nagyon sikeres és ismert, és mások számára tiszteletre méltó”. A Collins Dictionary szerint a cett egy „egyedülálló, híres személy, akinek a nevét és a tevékenységét a társadalom ismeri és tiszteli”.

Asszociációk

 • Francia nyelv.
 • Provence.
 • Côte d’Azur.
 • Nice.
 • Cannes.
 • Marseille.
 • Riviera.

Szinonimák

 1. ez.
 2. az.
 3. ugyanaz.
 4. egyazon.
 5. egyik.
 6. másik.
 7. bizonyos.
 8. meghatározott.
 9. konkrét.
 10. specifikus.

Példamondatok

 1. Cett hétvégén sétáltam a kikötőben.
 2. Cett estére elkészítettem a vacsorát.
 3. Cett nyáron nagyobb összegű adományt gyűjtöttünk.
 4. Cett hónapban sikerült elvégeznem a feladatot.
 5. Cett héten több időt töltöttünk a szabadban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: