Cifraság szó jelentése

A cifraság szó egy olyan fogalom, amelyet a matematika és a számítástechnika területén használnak. Ez a fogalom azt jelenti, hogy a számok és a számítási műveletek által kifejezett információ mennyiségét mérjük. A cifraság segít megérteni a számítási problémákat és megoldásokat, valamint a számítási eljárások hatékonyságát. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a cifraság fogalmának jelentését, és megvizsgáljuk, hogy miképpen használhatjuk ezt a fogalmat a számítási területen.

Lexikológia

A cifraság szó lexikológiája egy olyan szó, amelyet gyakran használnak a köznyelvben és az irodalomban. A szó jelentése „kifinomult, kifinomult stílus”, és gyakran használják ahhoz, hogy leírják valamit, ami finom és ízléses. A cifraság szót gyakran használják olyan dolgok leírására, mint a ruházat, a bútorok, a kertészet, a képzőművészet és a zene. A szó gyakran lehetővé teszi, hogy a beszélők kifejezhessék az ízlésüket és a stílusukat. A cifraság szót gyakran használják ahhoz is, hogy egy adott kultúra értékeit és szokásait ismerjék meg. A szó használatának előnyei közé tartozik, hogy lehetővé teszi a beszélők számára, hogy kifejezhessék az ízlésüket és a stílusukat, miközben megőrzik a kulturális hagyományokat.

Etimológia

A szó „cifraság” eredetileg a latin „cifra” szóból származik, ami eredetileg az arab „sifr” szóból származik, ami maga is egy átvitt értelemben használt szó, amely az arab „sifr” szóból származik, ami maga is „üresség”-nek jelent. A szót először az ókori rómaiak használták, hogy jelöljék a számok nélküli írásmódot. Ezután a szó elterjedt Európában, és más kultúrákban is, amelyekben a számok nélküli írásmód használatos. Ma a szót használják ahhoz, hogy jelöljék a számok nélküli írásmódot, és a számokkal kapcsolatos koncepteket, mint például a titkosítás.

Jelentés különböző szótárakban

A cifraság szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a cifraság „a kifejeződés, a szóhasználat vagy a légkör túlzottan konvencionális vagy szigorú megfogalmazása”. A Cambridge English Dictionary szerint a cifraság „a szóhasználat és a megnyilvánulás túlzottan szabályos, konvencionális vagy szigorú formája”. Az American Heritage Dictionary szerint a cifraság „a szóhasználat és a megnyilvánulás túlzottan szabályos, konvencionális vagy szigorú formája”. Az Urban Dictionary szerint a cifraság „a túlzottan konvencionális vagy szigorú szóhasználat, amelyet gyakran használnak a formális, hivatalos helyzetekben”.

Asszociációk

Az emberek számára a „cifraság” szót általában a pontossággal és a precizitással kapcsolják össze. Ez általában azt jelenti, hogy valamit pontosan, tökéletesen és átgondoltan kell elvégezni. A cifraság megmutatja, hogy valaki képes megérteni a részleteket és képes megfelelően alkalmazni őket. A cifraság azt is jelenti, hogy valaki képes megérteni és alkalmazni a szabályokat és előírásokat, és képes betartani őket. A cifraság azt is jelenti, hogy valaki képes értelmesen megoldani a problémákat, és képes megérteni és alkalmazni a megoldásokat. A cifraság azt is jelenti, hogy valaki képes pontosan mérlegelni az információkat és képes döntéseket hozni. A cifraság azt is jelenti, hogy valaki képes megérteni és követni a következményeket, amelyeket az ő döntései okoznak.

Szinonimák

 1. számításosság.
 2. takarékosság.
 3. gazdaságosság.
 4. ügyesség.
 5. okoskodás.
 6. költséghatékonyság.
 7. összeszedettség.
 8. megfontoltság.
 9. körültekintés.
 10. óvatosság.

Antonímák

A cifraság antonimái között szerepelnek a széleskörű, bőséges és gazdag szavak. Ezek a szavak jelzik, hogy egy adott dolog, személy vagy helyzet sokkal több, mint amit a cifraság jelent. Például, ha valaki bőséges mennyiségű pénzt vagy anyagi javakat birtokol, akkor azt mondhatjuk, hogy ő gazdag. Ha egy hely sok látnivalóval rendelkezik, akkor azt mondhatjuk, hogy széleskörű. Ezek a szavak teljesen ellentétesek a cifraság szóval, és azt jelzik, hogy a dolog, személy vagy helyzet sokkal gazdagabb, mint amit a cifraság jelent.

Példamondatok

 1. Az iskolában a diákok nagyra értékelték az új tanár cifraságát.
 2. A közönség ámult a művész cifraságán, amikor előadta a darabot.
 3. Az újságíró cifraságának köszönhetően sikerült megoldania a kérdést.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: