Címoldal szó jelentése

Az internetes világban a címoldal egy olyan weboldal, amely az adott webhely első látogatásakor jelenik meg. A címoldal igyekszik felkelti az érdeklődők figyelmét, és megmutatni, hogy a webhely milyen tartalommal rendelkezik. A címoldal szó jelentése, hogy ez az oldal az első, amit az emberek látnak, amikor meglátogatnak egy webhelyet.

Lexikológia

A szó címoldal egy olyan oldal, amely meghatározza a szó jelentését. Szó címoldalok általában egy szótárban találhatók, ahol a szavak definíciói és jelentései megtalálhatók. A szó címoldalán lévő információk segítségével a felhasználók megérthetik, hogy egy adott szó mire utal. Szó címoldalak gyakran használják a helyesírás és a nyelvtan ellenőrzéséhez is. A szó címoldalának információi kiterjednek a szó eredetére, a szótárban szereplő más szavakra, a szó használatára és a szó jelentésére is.

Etimológia

A „címoldal” szó eredete a könyvnyomtatás korai szakaszába nyúlik vissza, amikor a nyomdagép még csak kézzel hajtották. A könyvnyomtatás korai szakaszában a könyveknek egy egyszerű címoldaluk volt, ami a könyv címét, szerzőjét, kiadóját és az adott évet tartalmazta. A címoldal fontos szerepet játszott a könyv szakmai megítélésében, és a könyv címoldala egyfajta bizonyítéka volt annak, hogy a könyv valóban létezik. A címoldalok általában különleges papírból, aranyozott betűkkel és különböző mintákkal készültek, hogy megkülönböztessék őket a többi könyv oldalától.

Jelentés különböző szótárakban

A címoldal szó jelentése a szótárakban eltérő lehet, de az alábbiakban a legelterjedtebbeket ismertetjük. Az Oxford English Dictionary szerint a címoldal szó egy olyan dokumentumot jelöl, amelynek első oldala tartalmazza a dokumentum tartalmát, címét, szerzőjét, kiadóját és egyéb információkat. A Merriam-Webster szótár szerint a címoldal egy olyan dokumentum első oldala, amely tartalmazza a dokumentum címét, szerzőjét, kiadóját és egyéb információkat. Az American Heritage Dictionary szerint a címoldal egy olyan dokumentum első oldala, amely tartalmazza a dokumentum szerzőjét, címét, kiadóját és egyéb információkat.

Asszociációk

 • Homepage.
 • Kezdőlap.
 • Főoldal.
 • Nyitólap.
 • Címlap.
 • Központi oldal.

Szinonimák

kezdőlap, főoldal, honlap, első oldal, nyitólap.

Példamondatok

 1. Az új weboldal címoldalán számos hasznos információ található.
 2. Kattintson a címoldalra, hogy további részleteket találjon.
 3. A címoldal megtekintése előtt kérem, olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket.
 4. Kövesse a címoldalon található lépéseket a regisztráció elvégzéséhez.
 5. A címoldal segítségével könnyedén megtalálhatja a weboldal többi részét.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: