Cinterem szó jelentése

A cinterem egy nagyon régi szó, amely mára eltűnt a modern nyelvhasználatból. A cinterem azonban még mindig fontos szerepet játszik a szókincsben, és érdemes megérteni, hogy pontosan mit jelent. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi a cinterem szó jelentése, és miért fontos ez a szó.

Lexikológia

A szó cinterem egy olyan szó, amely a társadalmi kapcsolatokban használatos. A szó eredetileg a görög cinterem szóból származik, amely a szív szóval együtt használatos. A cinterem szót a legtöbben a barátság, a szeretet és a szeretet kifejezésére használják. A szó cinterem a közösség és a támogatás kifejezésére is használható. A cinterem szót sokszor a kapcsolatok és a közös élmények kifejezésére is használják. A cinterem szó egy olyan kifejezés, amely jelzi, hogy a kapcsolatok és a támogatás fontosak és értékesek a társadalomban.

Etimológia

A „cinterem” szó eredete nagyban kapcsolódik a régi középkori Európa szokásaihoz. A szó egy latin kifejezésből származik, amely „cintra” és „cementerium” szavakból áll. A „cintra” egy középkori korabeli földmérő szó, amely egy táblát jelentett, amelyet a földmérők használtak a földméréshez. A „cementerium” pedig egy temetőt jelentett. Az eredeti kifejezés, a „cintra cementerium”, egy olyan temetőt jelentett, amely egy táblával volt jelölve. Az idők folyamán a kifejezés a „cinterem” szóvá változott, amely ma már egy temetőt jelent.

Jelentés különböző szótárakban

A cinterem szó jelentése a szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a cinterem egy olyan hely, ahol a katonák gyakorolhatnak a harci technikák elsajátításában. A Merriam-Webster szerint a cinterem egy olyan hely, ahol a harcművészeteket gyakorolhatják. Az Urban Dictionary szerint a cinterem egy olyan hely, ahol a harcművészeteket tanítják, gyakorolják és versenyeznek.

Asszociációk

 • színpadi produkció.
 • színház.
 • színészek.
 • színpad.
 • előadás.
 • közönség.

Szinonimák

 1. Sajátosság.
 2. Vonzerő.
 3. Kötődés.
 4. Vonzalom.
 5. Törékenység.
 6. Kifinomultság.
 7. Fogódzó.
 8. Összekötő.
 9. Vonzás.
 10. Attrakció.

Példamondatok

 1. A cinterem-ben sok diák gyakorolja a különböző testmozgásokat.
 2. A cinterem-ben a súlyzók és a futópadok segítik a diákokat abban, hogy megőrizzék egészségüket.
 3. A cinterem-ben a diákok megoszthatják egymással a sikereiket és motiválhatják egymást.
 4. A cinterem-ben a személyi edzők segítenek a diákoknak abban, hogy elérjék céljaikat.
 5. A cinterem-ben a diákok számára biztonságos és kényelmes környezetet biztosítanak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: