Club szó jelentése

A „club” szó egy nagyon általános kifejezés, ami sokféle jelentést hordozhat. Azonban a fő jelentése köré szerveződnek a különböző értelmezések. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „club” szó jelentését, és különböző kontextusokban tárgyaljuk a különböző értelmezéseit.

Lexikológia

A club szó lexikológiája egy olyan kifejezéscsoport, amelyet a szótárakban külön szócikkként találunk. A club-ot általában a közösségek és szervezetek körében használják. Különböző közösségek és szervezetek különböző klubokat hozhatnak létre, amelyeket különböző célokra használnak. A klubok gyakran célul tűzik ki a tagok közötti kapcsolatok erősítését, az együttműködést, a társadalmi szolgáltatásokat és a szórakozást. A klubok szervezői általában egy közös érdekkör köré szerveződnek, amely lehet egy sport, egy hobbi, egy művészeti tevékenység, egy társadalmi mozgalom vagy egy üzleti vállalkozás. A klubok tagjai gyakran egymással kapcsolatban állnak, és egymást segítik a klub céljainak elérésében. A klubok gyakran szabályokat és követelményeket alkalmaznak, amelyeket a tagoknak be kell tartaniuk. A klubok gyakran rendeznek rendezvényeket, amelyek segítenek a tagok közötti kapcsolatok erősítésében és a klub céljainak elérésében.

Etimológia

A szó „club” eredete a szláv nyelvekből származik. A szláv szó, „kluka”, eredetileg „kalapácsot” jelentett. A kalapácsokat gyakran használták a közös vadászatokhoz, és ez a jelentés átment a klubokba is. A szó eredete továbbra is vita tárgya, de az egyik leggyakoribb magyarázat szerint a klubok először a vadászokból álltak, és a kalapács szimbolikusan megtestesítette a csoport együttműködését. A klubokban sokféle tevékenység folyt, beleértve a társasági életet, a bálokat és a szállásokat. A klubok számos más szóval is összefüggnek, mint például a szó „klubok” származéka, a „klubhaus”. A klubházakban általában közös tevékenységeket szerveznek, mint például a klubok, és ez is alátámasztja a kalapács szimbólumának jelentését.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „club” jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a „club” egy olyan szervezet, amely tagokból áll, akik általában egy közös cél érdekében gyűlnek össze, és amelyeknek bizonyos szabályai, előírásai és előnyei vannak. Az American Heritage Dictionary szerint a „club” egy olyan szervezet, amelynek tagjai általában egy közös cél érdekében gyűlnek össze. Az Urban Dictionary szerint pedig a „club” egy olyan hely, ahol az emberek kikapcsolódhatnak és jól érezhetik magukat.

Asszociációk

A „club” szó sokféle asszociációhoz vezethet. Az emberek számára ez egyfajta szórakozási lehetőséget jelenthet. Az emberek klubokba járnak, hogy szórakozhassanak, társasági életet élhessenek és kapcsolatokat alakíthassanak ki. A klubok többek között zenehallgatással, táncokkal, sportolással, játékokkal és különböző éjszakai programokkal járulhatnak hozzá a szórakozásra. Ezenkívül a klubokban számos szórakoztató programot is szervezhetnek, például koncerteket, kabarét, bárokat vagy éjszakai klubokat. Emellett a klubok számos közösségi programot is szervezhetnek, amelyek segíthetnek az embereknek kapcsolatok kialakításában, új barátok szerzésében és a közösségi életben való részvételben.

Szinonimák

 1. Association.
 2. Fraternity.
 3. Fellowship.
 4. Union.
 5. Society.
 6. Congregation.
 7. Order.
 8. Group.
 9. Conglomerate.
 10. Alliance.

Antonímák

„Club” szó antonimák közé tartozhatnak a „család”, „csoport” és „közösség” szavak. Ezek az antonimák egymással szemben álló fogalmak, amelyek különböző szociális kapcsolatokra utalnak. A „család” szó egy szoros kötelékeket jelent, amelyeket a szülők és a gyerekek között létrehoznak. A „csoport” szó a különböző típusú kapcsolatokat jelenti, amelyeket barátok, kollégák és mások között létrehoznak. Végül a „közösség” szó egy adott terület lakóinak egységét jelenti, amelyeket a közös érdekek és értékek kötnek össze. Ezek az antonimák egyaránt fontosak a szociális kapcsolatok megértésében és megbecsülésében.

Példamondatok

 1. I’m joining the chess club at school this year.
 2. We went to the local bowling club last night.
 3. She’s a member of the book club at the library.
 4. We’re starting a hiking club next weekend.
 5. He’s been a member of the golf club for years.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: