Comb szó jelentése

A comb szó egy olyan szó, amely sokféle jelentéssel rendelkezik. A comb szó lehet egy anatómiai jelző, egy konyhai fogalom, egy általános szókapcsolat, egy köznyelvi kifejezés, egy szleng szó, egy költői kifejezés és egy művészeti megközelítés. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a comb szó jelentését, és bemutatjuk, hogy hogyan használható a különböző kontextusokban.

Lexikológia

A „comb” szó számos értelmezést kaphat, de egyik legnépszerűbb értelme az, hogy a láb alsó részét jelöli. A comb a láb alsó részét a fenék és a térd között határolja. A combot két részre osztják: a vastagbél és a vékonybél. A vastagbél a comb elülső felületén fut, míg a vékonybél a comb hátsó felületén fut. A comb izmai erősítik a lábat, és lehetővé teszik a járást, futást és más mozgásokat. A comb védelmezőizmai is vannak, amelyek segítenek a lábak stabilizálásában és a lábak közötti egyensúly megtartásában. A comb szó számos más értelmezést is kaphat, amelyek között szerepelnek az ételek, a ruhák és más tárgyak is.

Etimológia

Az eredeti értelmezés szerint a szó „comb” a germán nyelvekben a „com”-ból származik, ami a „hátsó” jelentést hordozza. Ezt az értelmezést támasztja alá az a tény, hogy a német „Kuhm” szó a „bőr”-t jelenti, amit a németek különösen a „comb”-hoz kapcsolódnak. A szó egy másik eredete is lehet, ami az angol „cumb”-ból származik. Ez a szó az angolban a „fájdalom” jelentését hordozza, ami szintén kapcsolódhat a „comb”-hoz.

Jelentés különböző szótárakban

A comb szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a comb a „hosszú, szögletes izom a láb és a csípő között, amelyet a combcsont alkot”. Az American Heritage Dictionary szerint a comb egy „hosszú, szögletes izom a láb és a csípő között, amelyet a combcsont tart fenn”. Az Urban Dictionary szerint a comb egy „hosszú izom a láb és a csípő között, amelyet a combcsont tart fenn, és amelyet a láb mozgatásához használnak”. Az Oxford Dictionary of English szerint a comb egy „hosszú, szögletes izom a láb és a csípő között, amelyet a combcsont tart fenn, és amelyet a láb mozgatásához használnak”. Az online szótárak közül a Merriam-Webster szótár szerint a comb egy „hosszú, szögletes izom a láb és a csípő között, amelyet a combcsont tart fenn, és amelyet a láb mozgatásához használnak”.

Asszociációk

  • haj: kés, fésű, olló.
  • színek: összekever, árnyalatok, paletta.

Szinonimák

Synonyms: amalgamate, blend, unite, mix, merge, coalesce.

Példamondatok

  1. I like to comb my hair in the morning.
  2. The little girl was combing her doll’s hair.
  3. He ran his fingers through his hair, combing it back.
  4. She used a wide-toothed comb to detangle her hair.
  5. The beekeeper used a special comb to extract honey from the hive.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: