Csapatbajnokság szó jelentése

A csapatbajnokság egy olyan verseny, amelyben különböző csapatok versengenek egymással. A csapatok általában azonos szintűek, és a verseny célja, hogy megtalálják a legjobb csapatot. A csapatok általában azonos sportágban versengenek, de lehetnek különböző sportok is. A csapatbajnokságok lehetnek helyi, országos, vagy akár nemzetközi szintűek is. A csapatbajnokságoknak számos előnye van, beleértve a csapatmunka fejlesztését, a versengés ösztönzését, és a közösségi élményeket. A cikk bemutatja a csapatbajnokság fogalmát, és elmagyarázza, hogy milyen előnyei vannak.

Lexikológia

Csapatbajnokságok egy olyan sportesemények sorozatát jelentik, ahol csapatok mérkőznek egymással a bajnoki címért. A csapatok általában az egy adott sportágban játszanak, és a címet az adott szezonban a legtöbb győzelem elérése alapján adják. A csapatok általában egy-egy régióból érkeznek, hogy szembenézzenek egymással. A játékosok a csapatok tagjai, és a csapatokat a szezon során a különböző mérkőzéseken képviselik. A csapatbajnokságok általában a legmagasabb szintű, profi csapatok számára készülnek, de lehetőség van amatőr csapatok számára is. A csapatbajnokságok lehetővé teszik a csapatok számára, hogy versenyezzenek egymással, és hogy megmérettesse magát a legjobbak ellen. A csapatbajnokságok segítségével a csapatok megmutathatják a játékosok és a csapatok közötti kölcsönös tiszteletüket. A csapatok büszkék lehetnek a csapatbajnokságokban elért eredményeikre, amelyeket a csapatok egymással szemben érnek el.

Etimológia

A csapatbajnokság szó eredete a 19. században kezdődött. Az első csapatbajnokságok közül sok a brit közönség számára ismerős lehet, például a Football Association Challenge Cup, amelyet először 1871-ben rendeztek meg. Az első csapatbajnokságok közül sok másik is később létrejött, például az első hivatalos baseball-csapatbajnokságot, amelyet az USA-ban 1882-ben rendeztek. Az első olyan csapatbajnokság, amelyet Európában rendeztek meg, az 1887-es angol bajnokság volt. Azóta számos más csapatbajnokság jött létre, köztük az első olimpiai játékokon, amelyeket 1896-ban Athénban rendeztek meg.

Jelentés különböző szótárakban

A csapatbajnokság szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a csapatbajnokság „egy verseny, amelyben különböző csapatok összemérhetik erejüket”. Ugyanakkor a Merriam-Webster szótár szerint a csapatbajnokság „egy verseny, amelyben különböző csapatok mérkőznek egymással, hogy megtudják, melyikük a legjobb”. A Cambridge Dictionary szerint a csapatbajnokság „egy verseny, amelyben különböző csapatok versenyeznek egymással, hogy megtudják, melyikük a legjobb”. Mindegyik szótár egyetért abban, hogy a csapatbajnokság egy verseny, amelyben csapatok mérkőznek egymással, hogy megtudják, melyikük a legjobb.

Asszociációk

 • Futball.
 • Labdarúgás.
 • Bajnokság.
 • Verseny.
 • Ranglista.
 • Eredmények.
 • Csapatok.
 • Stadion.
 • Szurkolók.
 • Hősök.
 • Szabályok.
 • Díjak.
 • Zászlók.

Szinonimák

 1. csapatverseny.
 2. csapatküzdelem.
 3. csapatliga.
 4. sportverseny.
 5. sportküzdelem.
 6. csapatmérkőzés.
 7. csapatmeccs.
 8. csapatmérlegelés.
 9. csapatalakulás.
 10. csapatküzdés.

Példamondatok

 1. Az idei csapatbajnokság várhatóan nagy izgalmakat fog hozni.
 2. Az elmúlt évi csapatbajnokság során a csapatunk sikerrel szerepelt.
 3. A csapatbajnokságban összesen hét csapat vett részt.
 4. Az idei csapatbajnokság helyszíne a sportcsarnok lesz.
 5. A csapatbajnokság döntőjének nagy számú közönsége volt.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: