Csapkod szó jelentése

A „csapkod” szó egy olyan szó, amelynek jelentése különböző kontextusokban eltérő lehet. Az alábbi cikk megvizsgálja, hogy milyen jelentéseket kölcsönözhetünk a szónak, és hogyan használhatjuk őket a mindennapi életünkben.

Lexikológia

A csapkod szó lexikológiája szorosan kötődik a nyelvi közösségek hagyományos használatához. A csapkod szó a hagyományosan használt szó a nyelvi közösségekben, amelyet a köznyelvben is használnak. Az emberek gyakran használják ezt a szót, hogy leírják, amikor valaki erőszakosan, gyorsan, vagy durván cselekszik. Az emberek gyakran használják azt is, hogy leírják, amikor valaki erőszakosan, gyorsan, vagy durván cselekszik. A csapkod szó lehet egy szó, amelyet valaki használ a társadalmi kontextusban, hogy leírja az erőszakot, vagy egy mondat, amelyet használnak, hogy leírják a gyors cselekvést.

Etimológia

A szó etimológiája a középfelnémet „schlappen” szóból ered, ami magában foglalja a cseppet, csapkodást, csapkodást, zajt és zajt. A középfelnémet nyelvben a szó a „slapping”, „slapping” vagy „smacking” jelentéssel bírt, amelyek mindegyike jelentése hasonló: hangos, csapkodó hang. A középfelnémet szót a német nyelvből származó „schlappen” szó váltotta fel. A „schlappen” szó, amely a mai napig használatos a német nyelvben, a „csapkodni” jelentéssel bír, ami azonos a középfelnémet „slapping” jelentéssel. A szó továbbra is használatos más nyelveken is, mint például a holland és a lengyel nyelvben. A szó továbbra is használatos a modern angolban, és sok más nyelvben is, mint például a japánban és a kínai nyelvben.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „csapkod” számos szótárban megtalálható, és sokféle jelentést kaphat. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a szó jelentése „erős és hangos csapkodás; a hangok egymás után való koppintása; tapogatás; csapkodás”. A Merriam-Webster szótár jelentése „egy közös hangot követő, rövid és hirtelen hangok sorozata”. A Cambridge English Dictionary szerint a szó jelentése „erős és hangos csapkodás, amelyet általában a kezekkel vagy lábakkal csinálnak”. A Collins English Dictionary szerint a szó jelentése „erős és hangos csapkodás, amelyet általában a kezekkel vagy lábakkal csinálnak”. A Macmillan Dictionary szerint a szó jelentése „erős és hangos csapkodás, amelyet általában a kezekkel vagy lábakkal csinálnak”.

Asszociációk

A csapkodás egy olyan kifejezés, amely sok ember számára asszociációkat evokál. Az emberek gyakran kapcsolják a csapkodást a kreatív együttműködésre, a közös megoldások keresésére és a közösség közös céljainak elérésére. A csapkodásnak számos más előnye is van, beleértve a konfliktusok kezelését, a közös értékek megerősítését és a közös célok elérését. Ezeknek a szociális asszociációknak köszönhetően a csapkodás sokféleképpen használható, például csapatépítésre, kapcsolatépítésre és ötletek megosztására. A csapkodás ezen pozitív asszociációi miatt sok munkahelyi csoport és közösség számára előnyös lehet.

Szinonimák

 1. azonosító kód.
 2. jelszó.
 3. kulcs.
 4. kód.
 5. kódszám.
 6. PIN.
 7. token.
 8. kódolás.
 9. azonosítás.
 10. kódoló.

Antonímák

„Csapkod” szónak az antonimái közé tartozik a simogatás, a simítás, a simítás, a karcolás, a szorítás és a puszilás. Ezek a fogalmak összefoglalják azokat a mozdulatokat, amelyek ellentétei a csapkodásnak. Simogatás a legáltalánosabb antonimája a csapkodásnak, amelyet általában barátságos és bizalmas környezetben használnak. Simítás és simítás is hasonló értelemben használják, de az első inkább a bőrt simogatja, míg a második a hajat simogatja. Karcolás és szorítás hasonló értelemben használják, de előbbi inkább a bőrt karcolja, míg utóbbi inkább a testet szorítja. Végül, a puszilás egy olyan érintés, amelyet általában szeretet és bizalom jelzésére használnak.

Példamondatok

 1. A csapkod megfordításával tudod szabályozni a vízmennyiséget.
 2. Az új csapkodot már sikeresen beépítettük.
 3. A csapkod nem forog megfelelően, így nem enged elég vizet.
 4. A csapkod cseréje szükséges, ha a víznyomás alacsony.
 5. A csapkod szerelése előtt ellenőrizzük a csavarokat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: