Csaplár szó jelentése

A cikkben bemutatjuk a „csaplár” szó jelentését. A csaplár egy régebbi magyar szó, amely a mai napig használatban van. Megvizsgáljuk, milyen kontextusokban használják, és milyen szóösszetételekhez kapcsolódik. Megvizsgáljuk továbbá a szó jelentését, és hogy milyen más nyelveken használják.

Lexikológia

A szó csaplár egy régi magyar szó, amely azt jelenti, hogy „vízfolyás”. A szó eredetileg a csep, cseppenés szavakból származik, és gyakran használják ahhoz, hogy leírják a közepes méretű folyók áramlását. A szó gyakran használják olyan helyeken, ahol a folyók áramlása erősebb, mint a patakok, de nem olyan erős, mint a folyók. A csaplár gyakran használják a vízgazdálkodásban, mivel segíti a vízszintek szabályozását és a vízszállítást. A csaplár szó gyakran használják a vízszabályozási projektekben is, hogy leírják a vízelvezető rendszerek kialakítását.

Etimológia

A csaplár szó eredete a történelem mélyén rejlik. A szó eredetileg a régi magyar nyelvből származik, amelyben a „csap” szó a „híd” jelentéssel bírt. A „lár” szó pedig a „lát” jelentéssel bírt. Így együttvevőve a két szót, a csaplár szó a „híd látás” jelentéssel bír. Ez a szó a „híd látás” értelmében azt jelenti, hogy a híd jól látható.

Ez a szó a középkorban elterjedt, és a mai napig használják. A csaplár szót gyakran használják a híd megnevezésére, de ez a szó ma már sokkal szélesebb értelemben használatos. Például, a csaplár szót használják arra, hogy leírják a megfigyelő helyeket, ahonnan jól láthatóak a tájak. A szót használják még arra is, hogy leírják a különböző helyeket, ahol a turisták megállhatnak és megcsodálhatják a környező tájat.

Jelentés különböző szótárakban

A szó, csaplár, egy közép-európai régióban használatos szó, amelyet a szótárak többféleképpen definiálnak. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a csaplár egy olyan szó, amelyet a különböző nyelvekben használnak, és amelyet a közép-európai nyelvekben használnak a különböző jogok és kötelezettségek meghatározására. Az OED szerint a csaplár egy olyan kötelezettség, amelyet a jogrendszerekben használnak a jogok és kötelezettségek közötti különbség meghatározására. A Merriam-Webster Dictionary szerint a csaplár egy olyan szó, amelyet a közép-európai nyelvekben használnak a jogok és kötelezettségek közötti különbség meghatározására. A Webster’s New World Dictionary szerint a csaplár egy olyan szó, amelyet a közép-európai nyelvekben használnak a különböző jogok és kötelezettségek közötti különbség meghatározására.

Asszociációk

 • kerti tó.
 • halászat.
 • csónak.
 • szivattyú.
 • víz.
 • halak.
 • horgász.
 • csalik.
 • csalogató.

Szinonimák

 1. Kötélhúzó.
 2. Kötéljátékos.
 3. Kötélvágó.
 4. Kötélhíd.
 5. Csápjátékos.
 6. Kötélcsúszás.
 7. Kötélmászás.
 8. Kötéllejtő.
 9. Kötélugrás.
 10. Kötélhinta.

Példamondatok

 1. A csaplár szót a helyi nyelvben használják a közösség tagjai közötti kapcsolatok jelölésére.
 2. A csaplár egy szimbolikus kötődés, amely az adott közösség tagjai között létezik.
 3. A csaplár szót használva a helyi népcsoportok kifejezik közös identitásukat.
 4. A csaplár a közösségi kötelékek, szokások és szokások megőrzésének fontos eszköze.
 5. A csaplár egy különleges szó, amelyet a helyi nyelvben használnak az együttműködés és a közösségi kapcsolatok kifejezésére.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: