Csatároz szó jelentése

A „csatározás” szó egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak a harci tevékenységek leírására. A csatározás egy olyan harci tevékenység, amelyben két ellenséges erő összecsap egymással. Az egyes csapatok célja gyakran az, hogy elpusztítsák az ellenséget, vagy megszerezzék a célpontot. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a csatározás szó jelentését és történelmi használatát.

Lexikológia

A szó csatározás, vagy más néven szóvívás, a költői kifejezés használatát jelenti egymással szemben álló két ember között. A szó csatározás egy olyan költői játék, ahol két személy versenyez egymással azzal, hogy költői kifejezéseket és szófordulatokat használjanak egymás ellen. A cél az, hogy elérjék a legjobb és legkifejezőbb költői kifejezést, amely a legjobban illeszkedik a témához és a körülményekhez. Egy szó csatározás egy olyan költői játék, amely két ember közötti versengést jelent, amelynek célja a legjobb és legkifejezőbb költői kifejezés elérése. A szó csatározás egy olyan költői játék, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy kifejezőbbé tegyék a gondolataikat és érzéseiket.

Etimológia

A szó „csatároz” eredetileg a középkori hadviselésben használt „chatterer” szóból származik. A „chatterer” egy olyan középkori harci technika volt, amelyet a lovagok használtak, hogy zavarják, és megijesszék ellenfeleiket. A lovagok különböző tárgyakat, mint például fából készült sisakokat, vágóeszközöket és lándzsákat dobáltak, hogy zajt csapjanak, ami megijesztette az ellenséget. A harci technika azért lett közkedvelt, mert nagyon hatékony volt, és gyorsan elérte a kívánt eredményt. Az idő múlásával a szó később megváltozott, és a „csatároz” szó lett belőle, amit ma is használunk.

Jelentés különböző szótárakban

A csatározás szó jelentése eltérő lehet a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a csatározás egy olyan harci tevékenység, amelyet fegyverhasználattal végeznek. Az American Heritage Dictionary szerint a csatározás egy olyan harci tevékenység, amelynek célja a fegyveres erők közötti konfliktus. A Merriam-Webster Dictionary szerint a csatározás egy olyan harci tevékenység, amelyet két vagy több erő között végeznek. Az összetett szó jelentése tehát az, hogy egy harci tevékenység, amelyet fegyverrel végeznek két vagy több erő között.

Asszociációk

 • harc.
 • küzdelem.
 • katonák.
 • fegyverek.
 • lovagok.
 • lovaglás.
 • csatatér.
 • hadsereg.
 • csata.

Szinonimák

 1. Harcol.
 2. Küzd.
 3. Áll szemben.
 4. Verseng.
 5. Vív.
 6. Csap össze.
 7. Hadakozik.
 8. Háborúzik.

Példamondatok

 1. Minden csapat tagja összeszorított fogakkal állt a csata szélén.
 2. Az ellenséges csapatok csatároztak a katonák védelmében.
 3. A város katonái csatároztak a hídon, hogy megvédjék a területet.
 4. A két királyság hosszú évek óta csatározott, mire végül békét kötöttek.
 5. A két hadsereg napokig csatározott a város megmentéséért.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: