Cséplőgép-tulajdonos szó jelentése

A cséplőgép tulajdonosok számos előnyt élvezhetnek azzal, hogy tulajdonosai egy ilyen komplex és hatékony gépnek. A cséplőgép tulajdonosok számára fontos, hogy megértsek a gép használatának alapvető fogalmát, és hogy megértsék a cséplőgép tulajdonos szó jelentését is. Ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk a cséplőgép tulajdonos szó jelentését, és különböző szempontok alapján megvizsgáljuk a cséplőgép tulajdonosok előnyeit is.

Lexikológia

A szó cséplőgép-tulajdonos egy olyan személyt jelöl, aki a saját gazdaságában vagy más tulajdonában lévő területen cséplőgépet használ. A cséplőgép-tulajdonosok a mezőgazdasági termelésben játszanak fontos szerepet, mivel a cséplőgép segítségével nagyobb mennyiségű növénytermést tudnak előállítani. A cséplőgép-tulajdonosok számos előnnyel rendelkeznek, beleértve a hatékonyabb termelési folyamatokat, a költségcsökkentést és a magasabb termelési volumeneket. A cséplőgép-tulajdonosok számára fontos, hogy megértsék, hogyan kell használni a cséplőgépet, és hogyan kell karbantartani és javítani azt, hogy megfelelően működjön és hosszú távon is megbízható maradjon.

Etimológia

A cséplőgép-tulajdonos szó eredetét a 19. századi angliai mezőgazdaságban kell keresni. A cséplőgép-tulajdonosok és üzemeltetők a földeken dolgozó munkások voltak, akik a gabonát cséplőgépekkel dolgozták fel. A cséplőgép-tulajdonosok a 19. században a mezőgazdasági termelés fontos szereplői voltak: ők látták el a gabonát a cséplőgépekkel, majd eladták a termelőknek. A cséplőgép-tulajdonosok feladatai a 19. században jelentősen eltértek a modern cséplőgép-tulajdonosok feladataitól, akik sokkal komplexebb gépeket üzemeltetnek, amelyeket sokkal bonyolultabb technológiákkal használnak.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „cséplőgép-tulajdonos” a szótárakban az alábbiak szerint van definiálva: egy személy, aki birtokol egy cséplőgépet. A cséplőgép egy olyan gép, amelyet a mezőgazdasági termelésben használnak, hogy a növényeket csépeljék, hogy könnyebben tárolhassák és feldolgozhassák. A cséplőgép-tulajdonosok általában mezőgazdasági termelők, akik cséplőgépet használnak a saját termékeik előállításához. A cséplőgép-tulajdonosok gyakran maguk is karbantartják és javítják a cséplőgépet, amelyhez szükségük lehet szakemberre is.

Asszociációk

 • Gépészeti szerelő.
 • Mezőgazdasági technológus.
 • Földmunkás.
 • Kertész.
 • Mezőgazdasági közgazdász.
 • Mezőgazdasági mérnök.
 • Mezőgazdasági szakmérnök.
 • Mezőgazdasági munkás.
 • Mezőgazdasági gépész.
 • Mezőgazdasági szaktanácsadó.

Szinonimák

 1. Traktoros.
 2. Mezőgazdasági gép birtokos.
 3. Gépkezelő.
 4. Növénytermesztő.
 5. Mezőgazdasági munkás.
 6. Földmunkás.
 7. Földművelő.
 8. Gépjárművezető.
 9. Gépkezelő munkás.
 10. Földmunkagép-kezelő.

Példamondatok

 1. A cséplőgép-tulajdonosok között sokan szeretik megosztani tapasztalataikat a gazdálkodásról.
 2. A cséplőgép-tulajdonosoknak mindig előnyös, ha rendszeresen karbantartják gépeiket.
 3. A cséplőgép-tulajdonosoknak fontos, hogy megfelelő biztosítást kössenek gépeikre.
 4. A cséplőgép-tulajdonosoknak sokat kell tudni a gép használatáról és karbantartásáról.
 5. A cséplőgép-tulajdonosoknak rendszeresen ellenőrizniük kell a gép szűrőit és összes alkatrészét.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: