Cseppent szó jelentése

A cikk bemutatja a „cseppent” szó jelentését. A szó egy nagyon gyakori használatú kifejezés, melyet sokan használnak mindennapi beszélgetéseikben. A cikk megvizsgálja a szó eredetét, használatát és jelentését.

Lexikológia

A szó cseppent egy olyan kifejezés, amely egy szóban jelenti a kicsi, koncentrált energiát. A szó cseppent egyfajta spirituális energiát jelent, amely akkor jelenik meg, amikor egy szó elhangzik. Az áramlás ereje nagyon erős, és ha egy szó cseppent, akkor az energiát közvetlenül a hallgatókra küldi. A szó cseppent egy olyan kifejezés, amely különösen hasznos lehet, ha hangosan kimondott szavakkal szeretnénk hatást elérni. A szó cseppent egy olyan lehetőség, amely segíthet abban, hogy a hallgatók figyelmét koncentráljuk, és érzelmi hatást érjünk el.

Etimológia

Az angol szó, „droplet” első használatát az 1590-es években jegyezték fel. A szó eredete az angol „drop” szóból származik, ami a „csepp” jelentéssel bír. Az eredeti jelentéssel összefüggésben, a „droplet” szót azért használták, hogy leírják a kis méretű cseppeket, amiket megfigyeltek a vízfelszínen. Ezek a cseppek akkoriban használtak voltak mérésekhez és kísérletekhez, mivel a fizikusok képesek voltak meghatározni a vízfelszín alatti cseppek méretét, és ez segített nekik megérteni a vízmozgások mikéntjét.

Jelentés különböző szótárakban

A cseppent szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a cseppent szó jelentése „egy kicsi, gyors, könnyed mozdulatot, hangot vagy lépést jelent, amely rövid ideig tart”. A Merriam-Webster szerint a cseppent szó jelentése „egy rövid, szinte észrevétlen hang vagy mozgás”. Ugyanakkor a Cambridge Advanced Learner’s Dictionary szerint a cseppent szó jelentése „egy kis, rövid, gyors hang vagy mozgás”. Minden szótár hasonló jelentést ad a cseppent szónak, de különböző szavakat használnak a magyarázathoz.

Asszociációk

 • tűz.
 • víz.
 • magas.
 • átlátszó.
 • szökőkút.

Szinonimák

 1. Dive.
 2. Plunge.
 3. Submerge.
 4. Immerse.
 5. Descend.
 6. Wade.
 7. Dip.
 8. Sink.
 9. Delve.
 10. Dive in.

Antonímák

elhanyagol, tagad, kerül.

Példamondatok

 1. A cseppentő eső ellenőrizte a fák állapotát.
 2. A cseppentő zene összekötötte a két szobát.
 3. A cseppentő tűzijáték színes fényekkel töltötte be az éjszakát.
 4. A cseppentő vízcseppek borították a sziklát.
 5. A cseppentő eső megtisztította az utcákat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: