Cserepes szó jelentése

A cserepes szó jelentését sokan nem ismerik, pedig ez egy fontos szó, ami gyakran előfordul a kertészeti szaknyelvben. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mire utal ez a szó, és milyen módon használják a kertészek.

Lexikológia

A „szó cserepes” egy kifejezés, amelyet a szójátékok, a rímek és a költészet témájában használnak. A kifejezés arra utal, hogy egy szó helyére egy másik szó helyettesíthető, amelynek ugyanaz a jelentése, de más a hangzása. A szó cserepes használata segíthet a szöveg áramlásának javításában és az olvasó élvezetének növelésében. Azonban, ha nem használja megfelelően, a szöveg áramlása megszakadhat és a szöveg értelmezése félreérthető lehet. Például, ha egy versben egy szó cserepet használ, amelyiknek a két szó között nincs semmilyen kapcsolat, akkor az olvasók nehezen fogják megérteni a vers jelentését. Ezért fontos, hogy csak pontos szó cserepet használjon, amelyeknek van közös jelentése vagy kapcsolata.

Etimológia

A „cserepes” szó eredete visszavezethető a közép-európai nyelvekre. A szó egyes nyelvekben „cserep” vagy „cserepp” alakban fordul elő, és a szó gyökerét a német cserép szóban találjuk. A cserepes szó eredete a közép-európai nyelvekben közelít ahhoz, amit ma cserepeknek nevezünk. A szó eredete a közép-európai nyelvekben a cserep szó, ami korong alakú tárgyat jelent. Ez a tárgy gyakran kerámiából készült, és funkciója gyakran a víz elvezetése volt. A cserepes szó eredete tehát a közép-európai nyelvekben a cserep szóból származik, ami egy korong alakú tárgyat jelentett.

Jelentés különböző szótárakban

A szó cserepes jelentése különböző szótárakban is eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a cserepes egy olyan szó, amely leírja azt a helyzetet, amikor valaki a helyére egy másik személyt helyez. Az American Heritage Dictionary szerint a cserepes egy olyan szó, amely leírja azt a helyzetet, amikor valaki a helyére egy másik személyt helyez, hogy pótolja őt. A Merriam-Webster szerint a cserepes egy olyan szó, amely leírja azt a helyzetet, amikor valaki a helyére egy másik személyt helyez, hogy pótolja őt, annak ellenére, hogy az illető nem rendelkezik ugyanazzal a szintű készséggel, képességgel vagy kvalifikációval.

Asszociációk

 • Konyha.
 • Főzés.
 • Sütés.
 • Káposzta.
 • Palacsinta.
 • Bacon.
 • Sült krumpli.
 • Zsíroskenyér.
 • Grillezés.
 • Sült hús.
 • Fűszeres mártás.

Szinonimák

 1. öreges.
 2. kopott.
 3. elhasznált.
 4. megkopott.
 5. elöregedett.
 6. kopár.
 7. elöregített.
 8. lepukkant.
 9. karcos.
 10. töredezett.

Példamondatok

 1. A cserepesek különleges virágai nagyon szépek.
 2. Az őszi színekben pompázó cserepesek a kertem díszei.
 3. Az ültetőedényekben álló cserepesek nagyon dekoratívak.
 4. A cserepesek kedvelt növényei a kertészeknek.
 5. A cserepesek sokféle színben pompáznak a kertben.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: