Csevegés szó jelentése

A csevegés egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak a közösségi média és a közösségi kapcsolatok területén. A csevegés egy közvetlen és informális beszélgetés, amelyet két vagy több ember folytat. A csevegésnek sokféle jelentése van, amelyek attól függenek, hogy melyik közösségi platformon használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a csevegés szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használhatjuk a közösségi média platformokon.

Lexikológia

Szó csevegés olyan online kommunikáció, amelyben a résztvevők egymással folytatott párbeszédben osztják meg gondolataikat és érzéseiket. Szó csevegés lehet rövid és hosszú távú, és lehet egy-egy vagy több személyes. A csevegésnek számos formája létezik, amelyek között szerepelnek az online csevegések, a szöveges üzenetek, a videochatok és a hangcsevegések. A szó csevegés különösen hasznos, amikor különböző távolságok választanak el a résztvevőket, mert lehetővé teszi a közös kommunikációt, anélkül, hogy fizikailag jelen kellene lenniük.

Etimológia

A „csevegés” szó eredete visszavezethető az angol „to chaffer” szóhoz, ami a 15. században jelent meg először. A „to chaffer” szó a maga idejében a kereskedelmi tárgyalásokra utalt, amikor a kereskedők és a vevők összeültek, és kötöttek egymással szemben kompromisszumot. Az angol szó eredete azonban tovább vezethető a régi német „schaffen” szóhoz, ami a munkát és a tevékenységet jelentette. A szó eredeti jelentése tehát az, hogy „munkát végezni”, ami alatt a kereskedelmi tárgyalásokat is érthetjük. A „csevegés” szó eredete tehát a kereskedelmi tárgyalásokra vezethető vissza, amikor a kereskedők és a vevők egymással tárgyaltak, hogy elérjék a közös céljukat.

Jelentés különböző szótárakban

A köznyelvben a „csevegés” szó jelentése „beszélgetés”, „levelezés” vagy „kapcsolat”. Az Oxford English Dictionary szerint a csevegés „az informális, gyakran játékos beszélgetés, amelyet két vagy több ember folytat, hogy összekapcsolódjon, élvezze egymás társaságát, és átadja információkat egymásnak”. Az American Heritage Dictionary szerint a csevegés „beszélgetés, amelyet két vagy több ember folytat, hogy információt cseréljenek vagy összekapcsolódjanak”. A Merriam-Webster Dictionary szerint a csevegés „beszélgetés, amelyet két vagy több ember folytat, hogy információt és érzelmeket cseréljenek, vagy csak jól érezzék magukat”. Mindezek alapján a csevegés egy informális, személyes interakció két vagy több ember között, amelynek célja az információcsere, a kapcsolódás és az élmények megosztása.

Asszociációk

 • vegetáriánus étrend.
 • zöldségek.
 • saláta.
 • vegán.
 • bioélelmiszer.
 • egészséges táplálkozás.
 • gyümölcsök.
 • smoothie.

Szinonimák

 1. Élelmiszerezés.
 2. Táplálkozás.
 3. Étel.
 4. Étkezés.
 5. Falatozás.
 6. Fogyasztás.
 7. Főzés.
 8. Kajálás.
 9. Készítés.
 10. Táplálékfelvétel.

Példamondatok

 1. Az óvodások csevegés közben játszottak a homokozóban.
 2. A csevegésünk közben sok nevetés tört ki.
 3. A barátnőmmel sokat csevegünk a telefonon.
 4. A csevegésünk közben megtudtam, hogy milyen új filmek jelentek meg.
 5. A csevegésünk közben megértettük egymást.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: