Csicsereg szó jelentése

A „csicseregés” egy olyan szó, amelyet sokan használnak, de kevesen tudják, hogy pontosan mire utal. Ez a cikk megvizsgálja a „csicsereg” szó jelentését, és bemutatja, hogyan használható a különböző kontextusokban.

Lexikológia

„Szó csicsereg” egy kifejezés, amely azt jelenti, hogy valaki kiszámíthatatlanul és örömmel beszél. A kifejezés eredetileg a madarak csicseregésére utal, és sokan használják ahhoz, hogy leírják az emberek közti kölcsönös és szívélyes beszélgetéseket. A csicseregés gyakran a jókedv, az öröm és a szeretet jele. A csicseregés szó szerint is jelentheti a madarak csicseregését, de szimbolikusan is jelentheti az emberek közti kölcsönös kommunikációt.

Etimológia

A „csicsereg” szó eredete az ógörög szó, a „psithurizó”. A szó jelentése „csiripelni”, és sok olyan nyelvben is előfordul, amelyek ógörög gyökerekkel rendelkeznek. A szót először az ógörög irodalom egyik legismertebb művében, a Iliaszban találták meg, ahol Homerosz beszél a madarak csiripeléséről. A szó átvétele számos európai nyelvre, beleértve az angol nyelvet is, a 16. században történt. A szó azóta is használatban van, és jelentése is változatlan.

Jelentés különböző szótárakban

A csicsereg szó jelentése a különböző szótárakban rendkívül hasonlít egymáshoz. A Merriam-Webster szótár jelentése szerint a csicsereg szó „egy hangot jelent, amit a madarak és más kisebb állatok tesznek”. A Cambridge szótár jelentése szerint a csicsereg szó „egy gyenge, magas, csilingelő hangot jelent, amit madarak és más kisebb állatok tesznek”. A Collins szótár jelentése szerint a csicsereg szó „egy magas, csilingelő hangot jelent, amit madarak és más kisebb állatok tesznek”. Az Oxford szótár jelentése szerint a csicsereg szó „egy gyenge, magas, csilingelő hangot jelent, amit madarak és más kisebb állatok tesznek”. Mindegyik szótár hasonló jelentést ad a csicsereg szónak, ezért úgy tűnik, hogy ez a szó minden szótárban ugyanazt jelenti.

Asszociációk

 • College Student Identification Card.
 • Online Registration.
 • Campus Security.
 • Academic Transcripts.
 • Financial Aid.

Szinonimák

Sinonimák:

 1. Regisztráció.
 2. Belépés.
 3. Igazolás.
 4. Feliratkozás.
 5. Jelentkezés.
 6. Regisztrálás.
 7. Bejelentkezés.
 8. Beíratkozás.
 9. Nevezés.
 10. Adatbevitel.

Példamondatok

 1. A csicséreg éjszaka énekel, hogy vonzani tudja az éjszakai madarakat.
 2. A csicséreg színezete tökéletesen illeszkedik a természetes környezetéhez.
 3. A csicséreg hangja vidám és szívmelengető.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: