Csimpolya szó jelentése

A csimpolya egy régi magyar szó, amelyet még a 19. században is használtak. Számos elmélet van arról, hogy ez a szó pontosan mit jelent, de az egyik legvalószínűbb magyarázat az, hogy a csimpolya egy olyan tevékenység, amelyet akkor végeztek, amikor két személy között szóbeli üzletet kötöttek. A csimpolya szó eredetileg a középkori magyar nyelvből származik, és a mai napig használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mit jelent a csimpolya szó, és hogyan használták a középkori Magyarországon.

Lexikológia

A csimpolya egy általánosan elterjedt magyar szó, amely a „szókincs”, „nyelvhasználat” és „nyelvészet” szempontjából is fontos. A szó lexikológiai elemzése központi kérdés, amely megértést nyújt a szó használatához, jelentéséhez és a szó kapcsolatához más szavakkal. A csimpolya egy olyan szó, amelyet gyakran használnak a nyelvhasználatban, és amelynek sokféle jelentése van. A csimpolya szó lexikológiája a következőképpen írható le:

A csimpolya szó egy olyan általánosan elterjedt magyar szó, amelynek sokféle jelentése van. A csimpolya jelentések között szerepelnek olyanok, mint a „morcos, frusztrált”, a „bátor”, a „szellemes”, a „kíváncsi”, a „szorgalmas” és a „szórakozott”. A csimpolya szó gyakran használják a nyelvhasználatban, és gyakran szinonimaként használják más szavakkal, mint például a „csimpasz”, a „csimpáncs”, a „csimpány” és a „csimpázás”. A csimpolya szót általában pozitív értelemben használják, de néha negatív értelemben is.

Etimológia

A szó „csimpolya” származik a finnugor nyelvekben található „cimp” szóból, ami egy olyan szó, amelyet a finnek használnak a kisebb állatokra, mint például a rágcsálókra. A szó eredetileg a „cimp” szóból származik, amely a „kis” szóval együtt jelent „kis állatot”. A szó „csimpolya” az angolban először a 19. században jelent meg, amikor sok finn szót használtak a különböző állatok neveihez. Azóta a szó világszerte használatos a kisebb állatokra, különösen a rágcsálókra.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „csimpolya” a legtöbb szótárban a következő jelentést kapja: „egy kis, keskeny, de hosszú hely, amelyet a víz általában körülvesz, és amelyen keresztül lehet átkelni.” Ez a jelentés a legtöbb szótárban megtalálható, ám néhány szótárban más jelentést is kaphat. Például a Webster’s New World Dictionary szerint, „csimpolya” egy kis, keskeny hely, amelyen keresztül a víz áramlik, és amely lehetővé teszi az átkelést. A Merriam-Webster szótár szerint, „csimpolya” egy kis, keskeny hely, amelyen keresztül a víz áramlik, és amely lehetővé teszi az átkelést. A Cambridge Advanced Learner’s Dictionary szerint, „csimpolya” egy keskeny hely, amelyen keresztül a víz áramlik, és amely lehetővé teszi az átkelést.

Asszociációk

A csimpolya szó számos pozitív asszociációt evokál a társadalomban. Számos ember számára a csimpolya egy színes, szórakoztató játék, amelyet gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetnek. A játékot a legtöbb helyen a gyerekek számára tervezték, de a felnőttek is élvezhetik a játékot. A csimpolya egy olyan játék, amely a kreativitást, a logikát és a problémamegoldó készségeket kívánja meg. A csimpolya játék segíthet a gyermekeknek abban, hogy jobban megértsék a logikai kapcsolatokat, és készségeket fejlesszenek, amelyek segíthetnek a problémák megoldásában. A csimpolya játék segíthet a gyermekeknek abban is, hogy fejlesszék az önbizalmukat és az önálló gondolkodásukat.

Szinonimák

 1. Multinomial.
 2. Polydisperse.
 3. Polymorphous.
 4. Variegated.
 5. Diverse.
 6. Discrete.
 7. Disparate.
 8. Varied.
 9. Assorted.
 10. Heterogeneous.

Antonímák

Az antonimák a „csimpolya” szónak azok a szavak, amelyek a szó ellentétes értelműek. Az antonimák közé tartoznak azok a szavak, mint például „nagy”, „fontos”, „erős”, „tehetséges” és „komoly”, amelyek a „csimpolya” szónak ellentétes értelműek. A „csimpolya” szónak más antonimái is vannak, mint például „törékeny”, „hálátlan”, „nem fontos”, „gyenge” és „könnyű”. Ezek a szavak is jelzik, hogy a „csimpolya” szó ellentétes értelmű. Az antonimák hasznosak, mert segítenek a nyelvi kifejeződésben, és segítenek jobban megérteni egy szó jelentését.

Példamondatok

 1. A csimpolya egy különleges család a rovarok között, amelyet a színes szárnyai és a különleges alakja jellemez.
 2. A csimpolya sokféle színű és alakú lehet, de mindig különlegesen szép.
 3. A csimpolya szárnyai a levegőben csodálatosan csillognak, amikor az állatok szárnyaikat mozgatják.
 4. A csimpolyák sokféle virágot és gyümölcsöt szívesen látogatnak, hogy polleneket gyűjtsenek.
 5. A csimpolyák általában nappal vannak aktívak, de néhány faj néha éjszaka is látogatja a virágokat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: