Csinosodás szó jelentése

A csinosodás egy olyan fogalom, amely az emberi megjelenés és önkifejezés különböző formáira vonatkozik. A csinosodás lehet fizikai, szociális, mentális és érzelmi szinten is. Az emberek számos módon csinosíthatják magukat, például öltözködéssel, sminkeléssel, kozmetikai műtétekkel és testmozgással. A csinosodás sokak számára egyfajta önmegvalósítást és önmegvalósítást jelent, amely segít nekik jobban megérteni és szeretni magukat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a csinosodás szó jelentését, és közelebbről megvizsgáljuk, hogy milyen módon csinosíthatjuk magunkat.

Lexikológia

Szó csinosodás egy olyan folyamat, amelyben a személy megpróbálja úgy megjelenni, hogy megfeleljen a külsőségekhez kapcsolódó elvárásoknak. Ez lehet bármi, a hajviselet megváltoztatásától kezdve a smink használatáig. A szó csinosodás egy olyan törekvés, amelyet a személy megpróbál elérni azzal, hogy megfeleljen a külsőségekhez kapcsolódó elvárásoknak. Az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani, amikor csinosodni próbálunk, az a biztonság. A szó csinosodás nem csak arról szól, hogy jól nézzünk ki, hanem arról is, hogy biztonságban érezzük magunkat. Azonban a csinosodás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a személynek csak úgy kell megjelennie, hogy megfeleljen a külsőségekhez kapcsolódó elvárásoknak. A szó csinosodás egy olyan folyamat, amelynek célja, hogy a személy számára pozitív érzelmi választ váltson ki, és hogy önbizalma növekedjen.

Etimológia

A „csinosodás” szó eredete végül a 16. századi Angliába vezethető vissza. A „cunning” szót akkoriban számos módon használták, így „csinos” értelemben is. Az első ismert feljegyzés a szó használatáról egy 1542-es dokumentumban található, amelyben a szó „csinosodásnak” nevezik. Az angol nyelvben a „cunning” szó egyre inkább a „csinosodást” jelentette, amely a mai napig használatos. A szó azonban eredetileg nemcsak a külső megjelenésre vonatkozott, hanem a képességekre és képességekre is. A „csinosodás” szó általában azt jelentette, hogy valaki ügyes, okos és ügyes.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „csinosodás” jelentése több szótárban is megjelenik. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a szó „A külső megjelenés javulása, vagy a személyes önmegvalósítás általános javulása”. A Webster’s Dictionary szerint a csinosodás „a személyes megjelenés javítása, amely az önbecsülés növelését eredményezi”. A Cambridge Dictionary szerint a csinosodás a „személyes megjelenés javítása, hogy jobban nézzen ki”. Mindezek alapján elmondható, hogy a csinosodás jelentése a személyes megjelenés javítására utal, amely az önbecsülés növelését eredményezheti.

Asszociációk

 • tisztelet.
 • megbecsülés.
 • szeretet.
 • elfogadás.
 • kölcsönös megértés.
 • együttműködés.
 • barátság.
 • jóindulat.
 • bizalom.
 • tolerancia.

Szinonimák

 1. Bekebelezés.
 2. Beszippantás.
 3. Elnyelés.
 4. Felfalás.
 5. Lenyelés.
 6. Megemésztés.
 7. Megszívás.
 8. Összevonás.
 9. Szívogatás.
 10. Szopogatás.

Példamondatok

 1. Az iskolában minden diák csinosodását támogatják.
 2. A lányok folyamatosan csinosodnak, ahogy növésben vannak.
 3. A kozmetikusoknak köszönhetően sokan csinosodtak meg.
 4. Az öltözködésnek és a sminkelésnek köszönhetően sok nő csinosodott meg.
 5. Az önbizalomnak és a jó kommunikációs készségnek köszönhetően sokan csinosodtak meg.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: