Csipkézet szó jelentése

A csipkézet egy textil eljárás, amelyet sokféle módon használnak a ruhák és más tárgyak díszítésére. A csipkézés egyike a legrégebbi és legrégebbi textilművészeti technikáknak, amelyet már a középkorban is használtak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a csipkézet szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használják a ruházat és más tárgyak díszítésére.

Lexikológia

A szó csipkézet egy olyan technikát jelöl, amelyet a fonalak egymáshoz kötéséhez használnak. A csipkézet használata olyan szövéssel jár, amelyet különböző színű fonalakból készítenek, amelyek egymáshoz kapcsolódnak. A csipkézet egy olyan technika, amelyet a fonalak egymáshoz kötéséhez használnak, amelyeket különböző színekkel kombinálnak. A csipkézet technikája használata lehetővé teszi a szövőnek, hogy különböző fonalakat és színeket használjon a szövés során, hogy különböző mintákat és formákat hozzon létre. A csipkézet technikája különösen hasznos lehet a ruhák és más textíliák díszítéséhez.

Etimológia

A csipkézet szó eredete valószínűleg a középkori latin szóra, „cucullus” -ra vezethető vissza, amelyet egy középkori latin költő, Ausonius használt a költeményeiben. A szó jelentése „kapucni” vagy „kapucniféle”, és Ausonius használta ahhoz, hogy leírja a középkori csipkemintákat. Ausonius szövegei a csipkézet mintáinak szépségét hangsúlyozták, amelyet a költő „édes mintáknak” nevezett. Az Ausonius által használt szó közvetlenül vezethető vissza a középkori latin „cucullare”-ra, amelyet szintén a csipkeminták leírására használtak.

Jelentés különböző szótárakban

A csipkézet szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a csipkézet szó „valamit áttűzött vagy átfonott szövettel díszített műalkotás vagy díszítés” jelentéssel bír. A Merriam-Webster szótár szerint a csipkézet szó „valami átfonott, áttűzött vagy átfűzött szövetből készült díszítés” jelentéssel bír. Ugyanakkor a Collins szótár szerint a csipkézet szó „valami átfonott, áttűzött, átfűzött szövetből készült díszítés, díszítés vagy műalkotás” jelentéssel bír. Minden szótár szerint a csipkézet szó egy olyan díszes, átfonott vagy áttűzött szövetből készült műalkotást vagy díszítést jelent, amelyet gyakran a ruhákon, szőnyegeken, székeken és más tárgyakon használnak.

Asszociációk

 • sport: labdajátékok, atlétika, ökölvívás.
 • kézműves: hímzés, varrás, fonás.
 • zene: citera, hegedű, zongora.

Szinonimák

 1. Csipkedés.
 2. Csípés.
 3. Csipesz.
 4. Csipog.
 5. Csipogás.
 6. Csipkázás.
 7. Csipkézés.
 8. Csipkés.
 9. Csípozás.
 10. Csípőzés.

Példamondatok

 1. A csipkézet ruha nagyon elegáns és divatos.
 2. A kislány örömmel vett fel egy csipkézet fehér ruhát a balerinacipőhöz.
 3. A hölgy egy csipkézet fekete estélyi ruhában érkezett a vacsorára.
 4. A költő elbűvölte a közönséget a csipkézet költeményével.
 5. A csipkézet rácsok a falon nagyon elegáns megjelenést kölcsönöznek a szobának.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: