Csiripel szó jelentése

A csiripelés egy olyan hang, amelyet sok ember szeret. A csiripelő hangok különböző állatoktól származhatnak, és sokféle jelentéssel bírnak. Ebben a cikkben a csiripelés szó jelentését fogjuk megvizsgálni, és meg fogjuk nézni, hogy milyen különböző állatok csiripelnek, és milyen jelentéseket tulajdonítanak nekik.

Lexikológia

A szó csiripelés egy olyan kifejezés, amely egy különleges hangot jelent, amelyet különböző madarak készítenek. A csiripelés egy különleges, rövid, magas hang, amelyet egy madár készít, hogy jelezze a társaival való jelenlétét. A csiripelés egyfajta hang, amelyet madarak használnak, hogy kommunikáljanak egymással. A csiripelés egy olyan hang, amelyet madarak használnak, hogy jelezze a helyzetüket, a táplálékukat, a veszélyeket és még sok mást. A csiripelés egy olyan hang, amelyet madarak használnak, hogy jelezzék a társaiknak, hogy hol vannak, és hogy milyen táplálékot találnak.

Etimológia

A „csiripel” szó eredete mélyen gyökerezik a nyelvünkben. Az angol csiripel szó a 14. században jelent meg először, de egyes szakértők szerint még korábbi ősi szláv nyelvű rokonokra is utalhat. A szláv nyelvű szavak ilyenek voltak: „čvrkati”, „čvrčati” és „čvrčati”. Ezek a szavak a csiripelés hangjára utalnak, ami sokáig használatos volt az emberek által előállított hangok kifejezésére. Azóta a „csiripelés” szóval jelölt hangokat gyakran használják a madárkák hangjainak leírására.

Jelentés különböző szótárakban

A csiripelés jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet, de általában egy kis, finom hangot jelöl, ami a madarak szárnyainak csapkodásából származik. A Merriam-Webster szótár szerint a csiripelés „egy kis, folyamatos, ismétlődő hang, amelyet madarak, gyíkok és egyéb állatok készítenek”; míg az Oxford English Dictionary szerint a csiripelés „egy kis, szabályosan ismétlődő hang, amelyet madarak és egyéb állatok készítenek”. A Cambridge English Dictionary szerint a csiripelés „egy kis, ismétlődő hang, amit madarak és egyéb állatok készítenek”. Mindezek alapján láthatjuk, hogy a csiripelés szó jelentése a különböző szótárakban hasonló, de eltérő lehet.

Asszociációk

 • sajttal töltött tészta.
 • sült krumpli.
 • fokhagyma.
 • házi készítésű ételek.
 • magyaros fogások.

Szinonimák

 1. Run.
 2. Dash.
 3. Flee.
 4. Escape.
 5. Bolt.
 6. Scamper.
 7. Hasten.
 8. Hurry.
 9. Scurry.
 10. Skedaddle.

Példamondatok

 1. A csiripelés a madarak számára a természetes kommunikációs mód.
 2. Az árnyékban a csiripelés hangja nyugodt és kedves.
 3. A szobában a csiripelés a szellőzés zajával keveredett.
 4. A távolban a csiripelés a közelgő eső jele volt.
 5. A gyerekek örömmel hallgatták a csiripelést.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: