Csokoládé szó jelentése

A csokoládé egy olyan édesség, amelyet sokan szeretnek. A csokoládé különböző formákban és ízekben létezik, de a szó eredete és jelentése még mindig homályos. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a csokoládé eredetét, és kiderítjük, hogy mit jelent a szó.

Lexikológia

Csokoládé sokféle módon értelmezhető, de általában örömöt, élvezetet és boldogságot jelent. A csokoládé szóval összefüggő érzések különbözőek lehetnek, attól függően, hogy ki milyen élményeket társít a csokoládéhoz. Egyeseknek a csokoládé a pihenés és feltöltődés ízét jelenti, másoknak pedig a bűntudatot. A csokoládé azonban nemcsak a fizikai, hanem a lelki boldogság forrása is lehet. A csokoládé segíthet abban, hogy megnyugodjunk, és újra élvezzük az életet. A csokoládé összeköti az embereket, és közös élményeket teremt. A csokoládé egy olyan dolog, amely képes megváltoztatni a hangulatunkat, és boldoggá tenni.

Etimológia

Az első ismert megemlítés a „csokoládéról” a 16. században található, amikor a spanyol hódítók eljutottak az azték birodalomba. Az aztékok már évezredek óta fogyasztották a csokoládé származékát, a kakaót, amelyet finomított, pörkölt és szárított formában árusítottak. Az azték kultúrában a kakaó volt a fő táplálék, és a csokoládé is ebből származik. Az aztékok fogyasztották forrón, tejjel és cukorral keverve, és kakaóbabot is használtak pénzként. A csokoládé szó maga a spanyol kifejezésből származik, amely „xocolatl”-ból származik, ami az azték nyelvből ered, és magában foglalja a kakaó és a víz szavakat. A csokoládé eredete tehát az azték kultúrához köthető, és a spanyol hatásra vált népszerűvé Európában is.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „csokoládé” számos szótárban megtalálható, de mindegyik más-más jelentést közöl. Az Oxford English Dictionary szerint csokoládé „egy édes, fekete, barna vagy sötétbarna, egyes esetekben karamellizált, cukros állagú élelmiszer, amelyet kakaóbabból, kakaóvajból, cukorból és más összetevőkből állítanak elő”. Az American Heritage Dictionary szerint csokoládé „egy édes, sötétbarna élelmiszer, amelyet kakaóbabból, cukorból és más összetevőkből állítanak elő, és amelyet főleg desszertként fogyasztanak”. A Merriam-Webster Dictionary szerint csokoládé „egy édes, sötétbarna élelmiszer, amelyet kakaóbabból, cukorból és más összetevőkből állítanak elő, és amelyet főleg édességként fogyasztanak”. Mindezek alapján kijelenthető, hogy csokoládé egy édes, sötétbarna élelmiszer, amelyet kakaóbabból, cukorból és más összetevőkből állítanak elő, és amelyet főleg édességként fogyasztanak.

Asszociációk

 • Kakaó.
 • Édesség.
 • Finomság.
 • Csomagolás.
 • Szülinapi ajándék.
 • Készség.
 • Gyerekkor.
 • Szeretet.
 • Boldogság.
 • Vágyakozás.

Szinonimák

Csokoládé: Csokoládé, Karamell, Kakaó, Kakaószósz, Kakaópor, Szögletes csokoládé, Csokoládékrém, Csokoládécsíkok, Csokoládékocka, Csokoládé torta.

Példamondatok

 1. Mivel nagyon szeretjük a csokoládét, minden héten vásárolunk egy nagy dobozt.
 2. A csokoládé finom édesség, amelyet sokan szeretnek.
 3. A csokoládé nagyszerű ajándék egy szülinapi partin.
 4. Az én kedvenc csokoládém a mogyoróvajas.
 5. A csokoládé fantasztikusan finom, ha a tejföllel együtt eszem.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: