Csőnadrág szó jelentése

A csőnadrág egy divatossá váló ruhadarab, amelyet számos különböző stílusban és színben láthatunk. A csőnadrágok egyre népszerűbbek a divat világában, és ezért fontos megérteni, hogy mi is ez a ruhadarab, és mi a jelentése. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a csőnadrágok jelentését, és megvitatjuk a különböző stílusokat és színeket, amelyeket a csőnadrágokban használnak.

Lexikológia

A csőnadrág lexikológiája a szakkifejezés a csőnadrágokra vonatkozóan. A csőnadrág egy olyan vízálló, vágott nadrág, amelyet általában a vízi sportokhoz használnak. A csőnadrágok általában két rétegből állnak, egy külső vízálló rétegből és egy belső bélésből. A külső réteg vízálló anyagból készül, amely megakadályozza a nedvesség beszivárgását. A belső réteg pedig gyapjúból, pamutból vagy műszálból készül, amely megtartja a hőt a testen. Az előnyök között szerepel a vízálló anyag miatt a csőnadrágok kényelmesek és melegen tartják a testet. A csőnadrágok széles körben használatosak a vízi sportokban, mint például a vízisízés, a szörfözés, a kajakozás, a szörfözés és a búvárkodás.

Etimológia

A „csőnadrág” szó etimológiája többféle elméletre vezethető vissza. Az egyik elmélet szerint a szó egy összetett szóként jött létre, amely az angol „pipe” (cső) és a „trouser” (nadrág) szavakból áll. A másik elmélet szerint a szó a francia „pantalon” (nadrág) és a „pipe” szavakból származik. Az is előfordul, hogy a szó a skót „pipes” szóból származik, amely egy kötött szövet anyagot jelöl, amelyet korábban gyakran használtak nadrágokhoz. Az is előfordulhat, hogy a szó a német „Pfeife” (cső) és a „Hose” (nadrág) szavakból származik. Bármelyik elmélet is igaz, a „csőnadrág” szó egyesíti a két szót, amelyeket a korábbi korokban használtak a nadrágok leírásához.

Jelentés különböző szótárakban

A csőnadrág szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a csőnadrág egy „hosszú, keskeny, bő szárú nadrág, amelyet szorosan a lábakhoz simulva viselnek”. A Cambridge English Dictionary szerint a csőnadrág egy „szorosan illeszkedő, hosszú nadrág, amelyet alacsonyabb derékhoz viselnek”. A Merriam-Webster szerint a csőnadrág egy „szorosan illeszkedő, hosszú nadrág, amelyet általában alacsonyabb derékhoz viselnek”. Mindegyik szótárban egyetértés van abban, hogy a csőnadrágok szorosan illeszkednek a lábakhoz, és általában alacsonyabb derékhoz viselnek.

Asszociációk

Csőnadrágok, a ’90-es évek egyik legmeghatározóbb divatirányzata, a mai napig népszerűek. Ezek a nadrágok a legtöbb esetben a combok és a lábak között élesen kialakított szögben, vagy szélesebb cső alakban vannak kialakítva, így különösen kényelmesek, és segítenek kiemelni a lábak vonalait. A csőnadrágok színei és mintái sokfélék, így könnyen illeszkedhetnek bármilyen stílushoz. Ezek a nadrágok nagyszerűen mutatnak minden testalkatnál, különösen azoknál, akiknek hosszú lábai vannak. A csőnadrágok különösen népszerűek a fiatalok körében, mivel kényelmesek, és könnyen illeszkednek bármilyen stílushoz.

Szinonimák

  • csőszárú nadrág.
  • bújós nadrág.
  • leggings.
  • szűk nadrág.
  • csőruha.

Antonímák

A csőnadrág antonimái közé tartoznak a szoknyák, a rövidnadrágok és a nadrágok. A szoknyák nagyobb szabadságot biztosítanak a lábak mozgásához, míg a rövidnadrágok kényelmesebbek, és gyakran kombinálhatók a csőnadrágokkal. A nadrágok sokféle formában kaphatók, és különféle színekben és mintákban is elérhetők. A nadrágok gyakran kombinálhatók más ruhadarabokkal, mint például farmerrel, vagy akár egy szoknyával is.

Példamondatok

  1. Az új csőnadrág nagyon jól néz ki rajtam.
  2. A csőnadrágok lehetnek különböző színekben és stílusokban.
  3. A csőnadrágok kényelmesek és szépek is.
  4. A csőnadrágokat színes övekkel és cipzárakkal lehet kombinálni.
  5. A csőnadrágokat különböző alkalomra és stílushoz lehet választani.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: