Csoportosítás szó jelentése

A csoportosítás egy fontos eszköz a szervezetek számára, amely segít a rendszerezésben és a hatékonyság növelésében. A csoportosítás szó jelentése az egyes összetevők összetartozó csoportokba történő rendezését jelenti. Ez lehetővé teszi, hogy a különböző elemeket összehasonlítsuk és értelmezzük, hogy jobb döntéseket hozhassunk. A csoportosítás lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy hatékonyabb módon használják fel erőforrásaikat, és ezáltal jobb eredményeket érjenek el. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a csoportosítás szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használható a szervezetek hatékonyságának növelésére.

Lexikológia

Szó csoportosítás azt jelenti, hogy a szavakat csoportokba rendezik, amelyek hasonló jelentésűek. Ez segít a szavak megértésében és használatában. A szó csoportosítás segíthet megismerni mások gondolkodásmódját, és segíthet abban, hogy jobban megértsük, hogy mások mit gondolnak. Például, ha csoportosítjuk a szavakat, hogy megértsük, hogyan kapcsolódnak egymáshoz, akkor jobban megérthetjük, hogyan működnek a mondatok. Ez segíthet abban is, hogy jobban megértsük a különböző mondatok jelentését. A szó csoportosítás segíthet a szavak kiejtésében is, mivel a csoportosítás segít megérteni a szavak hangzását.

Etimológia

Az eredeti szó a latin „classis” szóból származik, amely az egyes dolgokat osztályokba rendezését jelenti. A szó eredete egyértelműen a csoportosításra utal. A szó első feljegyzése egy 12. századi olasz dokumentumban szerepel, amely a középkori katonai szervezetek osztályozását jelöli. Azóta a szó sokféle tudományos és művészeti kontextusban használatos, amelyek mind a dolgok csoportosítását jelentik. A szó ma is használatos a különböző társadalmi csoportok osztályozására, például a fogyasztói csoportok vagy a szociális csoportok esetében.

Jelentés különböző szótárakban

A szó, ‘csoportosítás’ sokféle jelentéssel rendelkezik, attól függően, hogy mely szótárban keressük. A Merriam-Webster szótár szerint a csoportosítás a „különböző tárgyak, személyek, ötletek vagy információk rendszerezését és kategóriába sorolását jelenti”. A Cambridge Szótár szerint a csoportosítás „a tárgyak, emberek, információk vagy ötletek rendszerezése és osztályba sorolása”. A Wikipédia szerint a csoportosítás „a különböző típusú objektumok, emberek, konceptek vagy információk rendszerezését és kategóriába sorolását jelenti”. Az Oxford Szótár szerint a csoportosítás a „tárgyak, emberek, ötletek vagy információk rendszerezését és kategóriába sorolását jelenti”.

Asszociációk

 • osztályozás.
 • kategóriázás.
 • rendszerezés.
 • besorolás.
 • klaszterezés.
 • tagolás.
 • kijelölés.
 • szegmentálás.
 • hierarchizálás.
 • csoportba rendezés.
 • elkülönítés.

Szinonimák

 1. Osztályozás.
 2. Kategorizálás.
 3. Besorolás.
 4. Rangsorolás.
 5. Csoportosítás.
 6. Szegmentálás.
 7. Tagolás.
 8. Hármasítás.
 9. Kiválogatás.
 10. Felosztás.

Példamondatok

 1. A csoportosítás segítségével a kutatók jobban megérthetik a megfigyelt jelenségeket.
 2. A csoportosítás lehetővé teszi a különböző adatok összehasonlítását.
 3. A csoportosítás lehetővé teszi a különböző adatok szétválasztását.
 4. Az összehasonlító csoportosítás segítségével a kutatók jobban megérthetik a kapcsolatokat.
 5. A számítógépes csoportosítás lehetővé teszi a gyorsabb elemzést.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: