Csúcsterhelés szó jelentése

A csúcsterhelés lényegében azt jelenti, hogy a rendszer vagy a rendszer által végzett feladatok teljesítménye a legmagasabb, amit csak lehet. Ez azt jelenti, hogy a rendszer a lehető legtöbb adatot tudja feldolgozni a lehető leggyorsabban, a lehető legnagyobb teljesítménnyel. A cikkben kifejtjük, miért fontos a csúcsterhelés, milyen típusú rendszerek és feladatok számára fontos, és hogyan lehet elérni.

Lexikológia

Szó csúcsterhelés (vagy szóösszetétel) a nyelvben használt kifejezés, amely két vagy több szóból áll, és amelyet egyetlen szóként használnak. Az ilyen kifejezések rendszerint megkönnyítik az átfogó kifejezést és gyorsan megérthetővé teszik a kontextust. A szó csúcsterhelések gyakran a szójátékok, a régi közmondások, a nyelvi játékok és a köznyelv használata révén jönnek létre. Az ilyen kifejezések használata a nyelvben nagyon hasznos lehet, mivel segítenek a kifejezések gyorsabb és egyértelműbb megértésében. Például, a kifejezés „csatafelhő” egyetlen szóban foglalja össze a két szó, a „csata” és a „felhő” jelentését.

Etimológia

A csúcsterhelés szó eredete a közlekedésben használt „terhelési csúcs” kifejezésből származik. A terhelési csúcsok a közúti forgalomnál és a vasúti forgalomnál jelentkező időszakos, megnövekedett terhelésre utalnak. A terhelési csúcsok a közúti forgalomnál a hétköznapi munkanapokon, a vasúti forgalomnál pedig a hétvégéken jelentkeznek. A terhelési csúcsok az időszakosan megnövekedett forgalom miatt alakulnak ki, ez pedig akkor fordul elő, amikor sokan ugyanarra a célra igyekeznek egyszerre. A csúcsterhelés szó eredete a terhelési csúcsok fogalmából ered, és a megnövekedett terheléssel járó helyzetekre utal.

Jelentés különböző szótárakban

A csúcsterhelés szó jelentése a szótárakban eltérő lehet, de alapvetően azt jelenti, hogy az egyes rendszereknek, berendezéseknek, folyamatoknak vagy szolgáltatásoknak bizonyos időszakokban nagyobb terhelésnek kell kitenniük. Az ilyen időszakokban a rendszernek, berendezésnek, folyamatnak vagy szolgáltatásnak magasabb teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy megfeleljen a felhasználók igényeinek. A csúcsterhelés akkor jelentkezik, amikor a rendszer, berendezés, folyamat vagy szolgáltatás túlterhelt, és nem képes teljesíteni a felhasználók igényeit.

Asszociációk

 • erőfeszítés.
 • teljesítmény.
 • áldozat.
 • kihívás.
 • kimerülés.
 • korlát.
 • határ.
 • megpróbáltatás.
 • koncentráció.
 • stressz.

Szinonimák

 1. Legmagasabb terhelés.
 2. Maximum terhelés.
 3. Legnagyobb terhelés.
 4. Legfelső terhelés.
 5. Optimum terhelés.
 6. Maximális terhelés.
 7. Kritikus terhelés.
 8. Maksimális terhelés.
 9. Túlterhelés.
 10. Utolsó terhelés.

Példamondatok

 1. Az autó csúcsterhelés alatt állt, amikor megpróbáltuk felgyorsítani.
 2. A számítógép csúcsterhelés alatt állt, amikor elkezdtünk rajta dolgozni.
 3. Az erőmű csúcsterhelése a legmagasabb, amikor a legtöbb villamosenergiát igénylik.
 4. A hálózat csúcsterhelés alatt állt, amikor a legtöbb felhasználó használta.
 5. Az ipari gép csúcsterhelés alatt állt, amikor a legtöbb munkát végeztük vele.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: