Cuca szó jelentése

A cuca egy régi magyar szó, amelynek jelentése mára már eltűnt a köznyelvből. Az elmúlt évszázadokban a cuca egy olyan szó volt, amelyet a népnyelvben használtak a különböző érzések, érzelmek és állapotok leírására. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy mi a cuca jelentése, és hogyan használják még ma is.

Lexikológia

„Cuca” egy olyan szleng szó, amelyet az argentínok használnak a közösségi életben. Az argentínok számára a „cuca” szó egyfajta utalás az életre és az élvezetre. Az argentínok szeretnek játszani, és a „cuca” szó egyfajta szimbóluma annak, hogy a játék az életük része. A „cuca” szó különböző helyzetekben használható, például, ha valaki szeretne valamit megosztani, akkor azt mondhatja, hogy „cuca”. Ez azt jelenti, hogy „megosztom veled”. Ugyanez a helyzet, ha valaki szeretne valamit megkérni valakitől, akkor használhatja a „cuca” szót, hogy kifejezzék a kérését. A „cuca” szó egyfajta közösségi szó, amelyet az argentínok használnak, hogy kifejezzék a szeretetüket és támogatásukat mások felé.

Etimológia

Az eredeti „cuca” szót először az 1500-as évek végén használták Spanyolországban. A szó eredetét a spanyol nyelvű „cucaracha” szóból származtatják, amely azt jelenti, „kakas”. A szó eredete az alábbiak szerint adódik: a „cucar” szó azt jelenti, hogy „kakas”, és a „-acha” képző a „kicsi” jelentéssel bír. Így a „cucaracha” kifejezés a kicsi kakas jelentéssel bír. A szót eredetileg a spanyolok használták, és azt jelentette, hogy valami kicsi, közepes méretű.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „cuca” az egyik legelterjedtebb szleng szó, amelyet a legtöbb szótárban megtalálhatunk. Az egyik legelterjedtebb jelentése a „szeretet” vagy a „szeretetlen” érzelmek kifejezése. Másik jelentése a „szép”, „szépséges” vagy „csodálatos”. Azt is jelentheti, hogy valami „különleges”, „különlegesnek tűnő” vagy „csodálatos”. Az is jelentheti, hogy valaki „csodálatos” vagy „szeretetlen”. Más szótárakban a „cuca” szó jelentheti a „szerelem”, a „romantika” vagy a „kedvesség” érzését is.

Asszociációk

 • mexikói konyha.
 • guacamole.
 • burrito.
 • fűszeres.
 • szószok.
 • chips.

Szinonimák

 1. Kacag.
 2. Nevet.
 3. Mosolyog.
 4. Vihog.
 5. Gúnyol.
 6. Kuncog.
 7. Derül.
 8. Füttyent.

Példamondatok

 1. A nagymamám mindig elkészíti a legfinomabb cucát!.
 2. Kedvenc ételünk a sült csirke és a cukormentes cuka.
 3. A cukrászda előtt állva megszagoltam a frissen sült cucát.
 4. A kisgyerekek különösen szeretik a színes, cukormázas cucát.
 5. Az iskolai büfében mindig kapható a töltött cuka.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: