Dalkör szó jelentése

A dalkör egy olyan zenekari formáció, amelyben az énekesek és zenészek együtt énekelnek és játszanak, általában a népzenétől kezdve a kórusművekig. A dalkörök lehetnek amatőr vagy profi szervezetek, és gyakran közösségi eseményeken, rendezvényeken és ünnepségeken lépnek fel. A szó eredete a német „liederkreis” kifejezésből származik, amelynek jelentése „énekkör”.

Lexikológia

A dalkör egy olyan zenei formáció, amelyben az énekesek vagy az énekesek és a zenészek együtt énekelnek. Általában a dalkörök a népdalokat és a kórusműveket éneklik, de lehetnek olyanok is, akik a pop- és rockzenét is előadják. A dalkörök tagjai általában amatőr énekesek, akik a zene szeretetéből és az együttműködés öröméből csatlakoznak a csoportokhoz. A dalkörök nem csak a zenei készségeket fejlesztik, hanem szociális élményt is nyújtanak a tagoknak, akik egy közös cél érdekében dolgoznak együtt. A dalkörök hagyománya Magyarországon és más országokban is erős, és sokan élvezik a közös éneklés örömét és a barátságos közösség hangulatát.

Etimológia

A „dalkör” szó eredete a zenei kultúrában gyökerezik. A „dalkör” kifejezés jelentése egy olyan zenei csoport, amelyben az emberek együtt énekelnek. A szó eredete a német „Liederkreis” kifejezésből származik, amely szintén egy éneklő csoportot jelent. A „Liederkreis” szó szó szerinti fordítása „dal kör” vagy „dal köre” lenne, ami a „dalkör” szó eredetének is megfelelő. A dalkörök már régóta léteznek a zenei kultúrában, és számos különböző zenei stílusban megtalálhatók, beleértve a népdalt, a kórusokat és a barbershop zenét. A „dalkör” szó széles körben használatos a zenei szakmában és a zenei közösségekben, és az éneklés szerelmesei számára egyaránt ismert és kedvelt kifejezés.

Jelentés különböző szótárakban

A dalkör szó jelentése a különböző szótárakban meglehetősen hasonló. Általában az énekesek, zenészek vagy zenekarok közösségi éneklésére vagy zenélésére utal. A dalkör lehet hivatásos vagy amatőr, és lehetnek különböző stílusú dalokat énekelnek vagy játszanak. A dalkörök általában rendszeresen találkoznak, és gyakran előadásokat vagy koncerteket szerveznek. A dalkörök tagjai általában nagyon elkötelezettek az éneklés és a zenélés iránt, és sokan közülük szoros barátságokat kötnek egymással. Összességében a dalkör egy olyan közösség, amelyet az éneklés és a zenélés szeretete hoz össze, és amelynek célja az együttműködés és a közös élmények megosztása.

Asszociációk

 1. Teleszkóp.
 2. Csillagok.
 3. Univerzum.
 4. Távcső.
 5. Csillagászat.
 6. Égbolt.
 7. Galaxis.
 8. Csillagászati ​​megfigyelés.
 9. Teleszkóp lencsék.
 10. Csillagászati ​​távcső.

Szinonimák

 • távcső.
 • teleszkóp.
 • látcső.
 • csillagászati távcső.
 • égi távcső.
 • csillagászati látcső.
 • optikai távcső.
 • optikai látcső.
 • astronomikus távcső.
 • astronomikus látcső.

Példamondatok

 1. A dalkörben éneklő fiatalok hangja csodálatos volt.
 2. A zenekar tagjai minden héten összejönnek egy dalkörben, hogy gyakoroljanak.
 3. Az idős hölgy szeretett volna csatlakozni a helyi dalkörhöz, hogy új barátokra lelhessen.
 4. Az iskolai dalkör tagjai nagy sikert arattak a karácsonyi koncerten.
 5. Az énektanár javasolta, hogy a tanítványai csatlakozzanak egy dalkörhöz, hogy fejlesszék a hangjukat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: