Előhang szó jelentése

Az „előhang” szó jelentése egy olyan bevezető, amely a fő tartalom előtt kerül elhelyezésre, és általában az olvasó érdeklődését kelti fel a továbbiak iránt. Az előhang lehet egy rövid összefoglaló, egy idézet, vagy akár egy személyes élmény, amely kapcsolódik a témához. Cikkünkben a különböző előhang típusokat és azok hatásait vizsgáljuk meg.

Lexikológia

Az előhang szó olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak az irodalmi művekben. Általában az előhang az a rész, amely a fő cselekmény előtt szerepel, és amelyben általában a szereplők bemutatása, a történet háttere, a beállítások és a hangulat bevezetése található. Az előhang célja, hogy felkészítse az olvasót a következő részre, és segítse a történet megértését. Az előhang lehet rövid vagy hosszú, és általában a műfajtól és a szerző szándékaitól függően változik. Az előhang fontos része az irodalmi műnek, és segít az olvasónak azonosítani a történet fontos elemeit, valamint megérteni a szereplők motivációit és cselekedeteit.

Etimológia

Az „előhang” szó eredete a zenei terminológiából származik, és az előadás kezdetén játszott rövid muzsikát jelenti, amely felvezeti a fő témát. A szó összetétele az „elő” és „hang” szavakból áll, amelyek együtt azt jelentik, hogy a zenei alkotásnak az előadás előtt elhangzó része. Az előhang szerepe az, hogy felkészítse a hallgatókat a fő téma hangulatára, és átvezesse őket a zenei darabba. Az előhang szó használata azonban kiterjedt más területekre is, például irodalmi művekben vagy beszédek előtt is használják, amikor egy rövid bevezetővel felkészítik a közönséget a fő témára. Az előhang szó eredete tehát a zenei világból származik, de ma már sokkal szélesebb körben használatos.

Jelentés különböző szótárakban

Az előhang szó jelentése az eltérő szótárakban változatos lehet. Általánosságban azonban az előhang egy bevezető rész, amely előzi valamilyen művet, például egy könyvet, filmet vagy zeneművet. Az előhang lehet rövid vagy hosszabb, és általában az alkotás szerzője vagy szerkesztője írja. Az előhangban lehetnek olyan információk, amelyek segítik az olvasót vagy nézőt a mű megértésében, például a szerző szándékait vagy a mű keletkezésének körülményeit részletező információk. Az előhang fontos szerepet játszik abban, hogy az olvasó vagy néző megfelelő kontextusba helyezhesse az alkotást, és így jobban megértse annak tartalmát és jelentőségét.

Asszociációk

zenekar, koncert, előadás, bevezetés, hangulat, izgalom, várakozás, felvezetés, bemutatkozás, intro, előjáték.

Szinonimák

bevezetés, bevezető, bevezető szöveg, bevezető rész, előszó, előszó szöveg, előszó rész, bevezető szakasz, bevezető állásfoglalás, bevezető megjegyzés, nyitó szakasz, bevezető cikk, bevezető mondat.

Példamondatok

  1. Az előhangban szeretném megköszönni az előadónak, hogy elvállalta a meghívást.
  2. Az előhangban röviden összefoglaltam a könyv témáját és célját.
  3. Az előhangban említettem meg, hogy a kutatásomhoz milyen módszereket használtam.
  4. Az előhangban megemlítettem, hogy a könyvnek van egy különleges története, amely inspirálta a megírását.
  5. Az előhangban felhívtam a figyelmet a könyv fontosságára és remélem, hogy sok emberhez eljut majd az üzenete.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: