Bútorozott szó jelentése

A bútorozott szó olyan jelző, amely a bútorokkal berendezett helyiséget, lakást vagy házat jellemzi. A kifejezés használata általában azt jelenti, hogy az adott ingatlanban minden szükséges bútor megtalálható, és azokat a bérlő vagy az eladó biztosítja. A bútorozott lakások és házak különösen vonzóak lehetnek azoknak, akik nem rendelkeznek saját bútorokkal, vagy akik rövid időre keresnek szállást. Az ilyen típusú ingatlanok általában magasabb áron vannak bérbe adva vagy eladva, de a kényelem és a praktikum sokak számára megéri az árat.

Lexikológia

A bútorozott szó azt jelenti, hogy egy lakás vagy iroda bútorokkal van ellátva. Ez azt jelenti, hogy a helyiségben már vannak bútorok, amelyeket használni lehet, és nem kell külön beszerezni őket. A bútorozott lakások és irodák általában magasabb áron vannak kiadva vagy eladva, mint az üres helyiségek, mivel a bútorok értéke is benne van az árban. Azonban sok ember számára ez a kényelmi szint megéri a magasabb árat, mivel nem kell időt és energiát fordítani a bútorok beszerzésére és elhelyezésére. A bútorozott helyiségek előnyei közé tartozik a gyorsabb beköltözés és azonnali használatba vétel, valamint a bútorok minősége és kényelme, amelyek általában magasabb színvonalúak, mint azok, amelyeket az ember maga vásárolna.

Etimológia

A „bútorozott” szó eredete a bútorozás tevékenységéhez kapcsolódik. A bútorozás az eljárás, amelynek során bútorokat helyeznek el egy adott helyiségben, hogy kényelmes és funkcionális legyen. A „bútorozott” szó használata azonban csak a 19. században terjedt el a magyar nyelvben.

A szó az „összeállított bútor” jelentésével kezdett el terjedni, majd később általánosabb értelemben használták, mint olyan helyiséget, amely bútorokkal van berendezve. A szó eredetileg a német „möbliert” szóból származik, amelynek jelentése „bútorral ellátott”. A szó azonban nem csak a német nyelvben terjedt el, hanem más nyelvekben is, például az angol „furnished” szóban is megtalálható.

A „bútorozott” szó ma már a mindennapi beszédben is gyakran használt kifejezés, amely a bútorokkal berendezett helyiségekre utal. A szó eredete és jelentése azonban továbbra is emlékeztet minket arra, hogy a bútorok és azok elhelyezése az otthonunkban fontos szerepet játszik az életünkben.

Jelentés különböző szótárakban

A „bútorozott” szó jelentése a különböző szótárakban általában azonos: azt jelenti, hogy valami bútorokkal van ellátva vagy berendezve. A szó gyakran használatos az ingatlanhirdetésekben, amikor egy lakás vagy iroda teljesen berendezett állapotban kerül kiadásra. Az ilyen ingatlanok általában magasabb bérleti díjat kérnek, de az bérlőknek nem kell külön bútorokat vásárolniuk és beüzemelniük.

A bútorozott szó használata azonban nem korlátozódik az ingatlanhirdetésekre. A szó használható például az autók, hajók, repülőgépek vagy akár vonatok leírására is, amikor azokat bútorokkal és kényelmi berendezésekkel látnak el. Az ilyen járművek általában luxusosabbak és magasabb áron kaphatóak.

Összességében a „bútorozott” szó jelentése a különböző szótárakban általában megegyezik, és azt jelenti, hogy valami bútorokkal van ellátva vagy berendezve. A szó használata az ingatlanok és járművek leírására széles körben elterjedt, és az ilyen objektumok általában magasabb áron kaphatóak.

Asszociációk

bútorok, lakberendezés, berendezés, enteriőr, kényelem, design, stílus, ergonómia, praktikusság, kreativitás, otthon, lakás, székek, asztalok, szekrények, ágyak, kanapék, kárpitozás, fa, üveg, fém, modern, klasszikus, minimalist, bohém, vintage, retro, skandináv stílus.

Szinonimák

 • berendezett.
 • beépített.
 • felszerelt.
 • möblözött.
 • berendezési.
 • bútorral ellátott.
 • berendeződött.
 • berendezésre került.
 • bútorozva.
 • berendezve.

Példamondatok

 1. Az új lakásom már teljesen bútorozott, csak néhány dekorációra van szükségem.
 2. A szálloda szobái modern és elegáns bútorokkal vannak berendezve.
 3. Az irodában a dolgozók mind egyedi bútorokat kaptak, hogy kényelmesen tudjanak dolgozni.
 4. A konyha új bútorai nagyon praktikusak és szépek, nagyon örülök nekik.
 5. A nappaliban a kanapé és a fotel kényelmes bútorok, amelyekben jó pihenni és olvasni.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: