Daraérc szó jelentése

A daraérc egy különleges ásvány, amelyet számos kultúrában különleges jelentéssel és tulajdonságokkal ruháznak fel. Ez az ásvány a középkorban a gazdagság és a szerencse szimbóluma volt, és ma is használják ezeknek a tulajdonságoknak a megerősítésére. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a daraérc szó jelentését és azokat a tulajdonságokat, amelyeket a kultúrák tulajdonítanak neki.

Lexikológia

Szó daraérc egy közös japán kifejezés, amely a következőt jelenti: „szó szerint fordítva”. A japánban ez egy olyan kifejezés, amelyet akkor használnak, amikor az egyik szó szó szerinti fordítása másik szót jelent. Ezt a kifejezést gyakran használják, amikor a japán nyelvű szöveget magyar nyelvűre fordítják, és az eredeti szövegnek van egy kulcsszava, amelyet szó szerint kell fordítani. Például, ha a japán szövegben azt olvassuk, hogy „szó daraérc”, akkor ez azt jelenti, hogy az eredeti szó szó szerint fordítva van. Ez azt jelenti, hogy a japán szó szó szerinti fordítása egy magyar szó.

Etimológia

A daraérc szó eredete a szanszkritban található, a „dara” szóból származik. A szanszkritban a „dara” szó jelentése „drágakő” vagy „ékszer”. Az érc szó szintén szanszkrit eredetű, és a „dara” szóval együtt a „daraérc” szót alkotja. A kifejezés az indiai kultúrában gyakran használt kifejezés a drágakövek és ékszerek jelölésére. A kifejezés először az ókori India hagyományos könyveiben jelent meg, és azóta széles körben használatos. Az érc szó a szanszkritban azt jelenti, hogy „arany”, tehát a „daraérc” szóval az arany ékszerekre utalnak. A kifejezést az arany ékszerek mellett más drágaköveket és ékszereket is jelölhet, beleértve a gyémántokat, rubinokat, zafírokat és szappanokat is.

Jelentés különböző szótárakban

A daraérc szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a daraérc egyfajta ékszer, amelyet egy darab ásványi anyagból készítenek, amelyet általában gyöngyökkel díszítenek. A Merriam-Webster szerint a daraérc egy egyedi, különleges ékszer, amelyet a művész kézzel készít. Az Urban Dictionary szerint a daraérc egy ékszer, amelyet egy darab ásványi anyagból készítenek, amelyet gyöngyökkel, drágakövekkel és egyéb díszítő elemekkel díszítenek. A daraérc egy igazi művészi alkotás, amelyet a művész egyedi módon készít, és amelyet egyedi díszítő elemekkel díszítenek.

Asszociációk

 • Indiai kultúra.
 • Színes textíliák.
 • Színpompás ruhák.
 • Színes virágok.
 • Vibráló színek.
 • Fényes kövek.
 • Kreatív művészet.

Szinonimák

 1. nyugodt.
 2. békés.
 3. csendes.
 4. nyugodtság.
 5. szünet.
 6. pihenés.
 7. szabadság.
 8. visszafogottság.
 9. béke.
 10. harmónia.

Példamondatok

 1. A daraérc színe olyan, mint egy aranygyűrű.
 2. A daraérc a vízben gyönyörűen csillog.
 3. A daraérc egyike azoknak a fajoknak, amelyeket a legtöbben szeretnek horgászni.
 4. A daraérc a folyóban hosszan siklik.
 5. A daraérc egyike a legnépszerűbb halaknak, amelyeket sokan szeretnek csak úgy nézni.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: