Diákkor szó jelentése

A diákkor egy fontos korszak az életünkben, amelyet mindannyian megélünk. Ez a korszak meghatározza, hogy hogyan alakul a jövőnk. Az emberek számára a diákkor a tanulás, az ismeretek megszerzésének és a későbbi életükre való felkészülésnek az időszaka. A diákkor jelentése sokféle lehet, és a jelentés attól is függ, hogy milyen körülmények között élünk. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a diákkor milyen jelentést hordozhat, és hogyan határozhatja meg a jövőnket.

Lexikológia

Diákkor egy olyan időszakot jelent, amikor valaki általános iskolába jár. Ez az időszak különleges és fontos, mivel ez az a korszak, amikor a gyerekek megtanulnak alapvető készségeket, amelyeket életük során fog használni. A diákkor a gyerekek számára olyan élmény, amely segíti őket abban, hogy felkészüljenek az életre, és készek legyenek a felnőtté válásra. Ez az időszak fontos szerepet játszik a gyerekek személyiségfejlődésében, mivel lehetőséget ad számukra, hogy felfedezhessék saját magukat, és megtanulják, hogyan lehet boldogulni az életben. A diákkor alatt a gyerekek megtanulják a tanulás alapvető módszereit és szokásait, és elkezdik fejlődni a tanulásban.

Etimológia

A „diákkor” szó eredete visszavezethető az ógörög „diákon” szóhoz, ami annyit jelent, hogy „tanulmányozni”. Az ógörög szó eredete azonban messze meghaladja a tanulást. A „diákon” szó eredetileg a bölcseleti tanulmányokat jelentette, különösen a Platón által alapított Akadémia, amelyet általában a filozófiai kutatások helyeként ismernek. Az Akadémia létezésének kezdetei visszavezethetők az 5. század előtti Athénba, ahol egyes történészek szerint a szó eredeti jelentése a „független tanuló” volt. Az Akadémia tanulói a bölcseleti tudományokat tanulmányozták, és a tanulmányokból származó tudást és következtetéseket alkalmazták a közéletre. A diákok a diákkorban különböző bölcseleti elméleteket tanulmányoztak, és a tanulmányok során egymással vitatkoztak, hogy megértsék a világot és a társadalmat.

Jelentés különböző szótárakban

A diákkor szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a diákkor szó jelentése „a fiatalok életkorát jelenti, amikor ők tanulnak az iskolában”. Az Oxford English Dictionary szerint a diákkor szó jelentése „az életkor, amikor a fiatalok tanulnak az iskolában, általában 13 és 18 év között”. A Cambridge English Dictionary szerint a diákkor szó jelentése „az életkor, amikor a fiatalok tanulnak az iskolában, általában 11 és 18 év között”. Mindezek alapján látható, hogy a diákkor szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet.

Asszociációk

 • Tanulás.
 • Iskola.
 • Barátok.
 • Szabadság.
 • Fesztiválok.
 • Közösség.
 • Közös programok.
 • Diákigazolvány.
 • Kedvezmények.
 • Versenyek.
 • Sportesemények.
 • Szünetek.

Szinonimák

Tanuló, diák, hallgató, egyetemista, főiskolás, főiskolai hallgató, kollégiumi diák.

Példamondatok

 1. A diákkor a legcsodálatosabb időszak az életemben.
 2. A diákkorom alatt sok különböző emberrel ismerkedtem meg.
 3. A diákkorom alatt nagyon sokat tanultam.
 4. A diákkorom alatt sok új dologra adtam a fejem.
 5. A diákkorom alatt megtanultam, hogy az élet nem csak a tanulásról szól.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: