Dinamika szó jelentése

A dinamika egy komplex tudományág, amely az anyag és energia mozgásának, változásának és összefüggéseinek tanulmányozásával foglalkozik. A dinamika kifejezés jelentése többféle lehet. Az egyik jelentése, hogy a dinamika a mozgás, a változás és az összefüggések tanulmányozásával foglalkozik, míg a másik jelentése, hogy a dinamika a különböző fizikai jelenségek és mechanikai törvényszerűségek tanulmányozásával foglalkozik. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a dinamika szó jelentését, és bemutatjuk a dinamika alapvető fogalmát és alkalmazását.

Lexikológia

A dinamikus szó használatának kulcsfontosságú jelentősége van a nyelvhasználatban. A dinamikus szó azt jelenti, hogy a szó jelentése függ a kontextustól. Például, ha valaki azt mondja, hogy „könyörögök”, akkor ez a szó lehet egy kérést, egy könyörgést, egy könyörületet, vagy akár egy könyörgő kérést. A szó dinamikája azt jelenti, hogy a jelentése függ a kontextustól. A kontextus lehet a környezet, amelyben a szó használatra kerül, vagy a beszélő szándéka. A dinamikus szavak használata segít a nyelvhasználatban, mivel segít a közös kommunikációban, mivel a szó jelentése kontextuálisan adott.

Etimológia

A dinamika szó eredete közvetlenül a görög dinamisz szóból származik, amelyet az ógörögök a következőképpen használtak: dinamisz, amelyet az ‘erő’ vagy ‘hatalom’ jelentéssel lehet fordítani. A dinamika fogalma az ógörögök körében gyökerezik, és a görög filozófusok, köztük Aristoteles, úgy vélték, hogy az erő a mozgásban jelenik meg. A dinamikai elméletet azután a 17. században a német matematikus, Gottfried Wilhelm Leibniz újra felfedezte, és az elméletet azóta számos tudós és matematikus fejlesztette.

Jelentés különböző szótárakban

A dinamika szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a dinamika az „a tudomány, amely a mozgások és az erők együttes hatásával foglalkozik”, míg a Merriam-Webster szótár szerint a dinamika „a mechanikai, fizikai, kémiai, vagy biológiai rendszerek, folyamatok, kapcsolatok, stb. mozgásával és erőhatásával kapcsolatos tudomány”. A Cambridge Dictionary szerint a dinamika „a különböző erők és hatások együttes hatása, amelyek befolyásolják a mozgást”.

Asszociációk

 • mozgás.
 • változás.
 • átalakulás.
 • áramlás.
 • összetett rendszer.
 • komplexitás.
 • kihívás.
 • kreativitás.
 • adaptáció.
 • egyensúly.

Szinonimák

 1. mozgás,.
 2. változás,.
 3. átalakulás,.
 4. áramlás,.
 5. folyamat,.
 6. szerkezeti változás,.
 7. alakváltás,.
 8. átváltozás,.
 9. átalakítás,.
 10. mozgékonyság.

Példamondatok

at írni.

 1. A csapat közös munkája nagyban hozzájárult a vállalat dinamikájának javulásához.
 2. Az árbevétel dinamikája a vállalat által végzett új marketingkampányoknak köszönhetően jelentősen megnövekedett.
 3. Az üzleti világban a dinamika kulcsfontosságú, hiszen a változásokkal kell lépést tartani.
 4. Az üzleti szféra dinamikájának megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen navigálhassunk a változó környezetben.
 5. A dinamika fontos szerepet játszik a vállalatok számára, hogy időben reagáljanak a változó piaci környezetre.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: