Díszkapu szó jelentése

A díszkapu egy olyan kapu, amelyet a házak, kertek vagy más épületek előtt helyeznek el. A díszkapu a külső megjelenésükkel és a különböző művészi formákkal növeli az épület megjelenését és értékét. A díszkapuk számos módon változhatnak, és többféle anyagból is készülhetnek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a díszkapu szó jelentését, és különböző típusait.

Lexikológia

Díszkapu egy olyan kapu, amelyet a helyszínen építettek, a látvány és az építészeti érték növelése érdekében. Ezek a kapuk lehetnek egyedi művészeti alkotások, vagy olyanok, amelyeket különféle művészi stílusok alapján terveztek. Ezek a kapuk gyakran a bejáratokhoz kapcsolódnak, és egyedi módon kifejezik a tulajdonos stílusát és ízlését. Díszkapuk vannak készülve széles választékában anyagok, mint a fa, a rezgőacél, a kő, a bronz, a vas, a fém, a műanyag, és mások. Ezek a kapuk gyakran ötvözik a különböző művészeti stílusokat, hogy egyedi, egyedi dizájnok, amelyek a tulajdonosok számára különleges élményt nyújtanak.

Etimológia

A „díszkapu” szó eredete visszavezethető a régi görögökig. A görögök úgy hívták ezeket a kapukat, mint „díszített kapukat”. Azokat a kapukat, amelyeket díszítettek, általában az uralkodók vagy a gazdag emberek építettek, és a díszítéseket a luxus és a gazdagság jeleként használták. A díszítés lehetett olyan, mint a falfestmények és a szobrok, vagy olyan, mint a különleges faragások és a különleges díszítőelemek. Ezek a kapuk jelentős részét képezték a görög építészetnek, és a mai napig sok ókori görög épületet láthatunk, amelyek díszkapukkal rendelkeznek.

Jelentés különböző szótárakban

A díszkapu szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a díszkapu egy olyan kapu, amelyet különleges formájú díszítéssel, mint például szobrok, oszlopok vagy szobrok díszítenek, és amelyet általában valamilyen különleges célra használnak. Az American Heritage Dictionary (AHD) szerint a díszkapu egy olyan kapu, amelyet különleges díszítéssel, mint például szobrok, oszlopok vagy szobrok, díszítenek, és amelyet általában valamilyen különleges célra használnak, például a kastélyok, templomok vagy más épületek bejáratának megkülönböztetésére.

Asszociációk

 • kastély.
 • park.
 • kerítés.
 • szobor.
 • művészet.
 • fényűzés.
 • pompa.
 • díszítés.
 • faragott.
 • kovácsoltvas.
 • zöld növények.
 • kapumotor.

Szinonimák

 1. Díszes kapu.
 2. Küszöb.
 3. Kertkapu.
 4. Bejárat.
 5. Különleges kapu.
 6. Ornamentális kapu.
 7. Főkapu.
 8. Különleges bejárat.
 9. Díszített bejárat.
 10. Díszes bejárat.

Példamondatok

 1. A díszkapu a palota előtt áll, melyet a királyi család építtetett.
 2. A díszkapu különleges művészi díszítést kapott, mely a város egyik legfőbb nevezetessége.
 3. A díszkapu egy különleges díszítéssel van ellátva, melyet a királyi család ajándékozott a városnak.
 4. Az utcákat szegélyező díszkapu egyedi kialakítással rendelkezik, melyet a város vezetői terveztek.
 5. A díszkapu nemcsak a palotát, hanem a teljes várost díszíti és védi.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: