Díszkíséret szó jelentése

A díszkíséret olyan személyekből álló csoport, akik kísérik a királyi családot és más fontos személyeket a különböző hivatalos ünnepségeken és eseményeken. A díszkíséret szó jelentése és történelmi előzményei régóta foglalkoztatják a történészeket és a történelmi kutatókat. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a díszkíséret szó jelentését, valamint a díszkíséret történelmi gyökereit.

Lexikológia

A díszkíséret egy olyan szokás, amely régi időkben gyakran használatos volt, és ma is még mindig népszerű. A díszkíséret olyan személyekből áll, akik egy eseményt kísérnek, és különböző színes ruhákat viselnek. Ezek a ruhák a szokásoknak megfelelően változhatnak, de általában színesek, csillogóak és bőségesen díszítettek. A díszkíséret szerepe az, hogy a különböző rendezvényeket színesebbé és színesebbé tegyék, és hogy a résztvevőknek jó érzéssel töltsék el az eseményt. A díszkíséret tagjai általában a házigazda számára is színes ruhákat viselnek, és néha a házigazda kíséretében járnak. A díszkíséret tagjai öltözött ruhákat viselnek, amelyek a szokásoknak megfelelően változhatnak, és gyakran különböző színekben és díszítésekben jelennek meg. A díszkíséret tagjai szerepet játszanak az esemény színesebbé tételében, és általában a házigazda kíséretében járnak. A díszkíséret tagjai általában színes ruhákat viselnek, és különböző szokások szerint viselkednek.

Etimológia

A díszkíséret szó eredete a XVIII. században nyúlik vissza. A kifejezés először a francia királyi udvarban használatos volt, amikor a királyi udvarhölgyek és hercegek egy különleges társaságban léptek fel. A társaság tagjai különleges ruhákat viseltek, és a király különleges figyelmet fordított rájuk. A kifejezés akkoriban a királyi udvarban használt kifejezés volt, amelyet a királyi udvarhölgyek és hercegek különleges társaságára használtak. Azóta a kifejezés széles körben használatos, és leggyakrabban olyan különleges eseményekre használják, amelyeken a közönség különleges figyelmet szentel a résztvevőknek.

Jelentés különböző szótárakban

A díszkíséret szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a díszkíséret a „közös ünnepségekhez, ünnepekhez, vagy más különleges alkalmakhoz tartozó színpadi előadások, műsorok, táncok és zene”. A Merriam-Webster szótár szerint a díszkíséret egy „különleges eseményekhez kapcsolódó színpadi produkció, amely zene, tánc és színházi jeleneteket tartalmaz”. A Cambridge Dictionary szerint a díszkíséret egy „színpadi előadás, amely zene, tánc és színházi jeleneteket tartalmaz, és általában különleges alkalmakhoz kapcsolódik”.

Asszociációk

 • ünnepi menet,.
 • katonai parádé,.
 • városi ünnepség,.
 • királyi esküvő,.
 • lakodalom,.
 • kirándulás,.
 • fogadás,.
 • koncert,.
 • ünnepi felvonulás.

Szinonimák

 1. Ceremoniamester.
 2. Honvédő.
 3. Kíséret.
 4. Parancsnok.
 5. Rendező.
 6. Személyzet.
 7. Támogató.
 8. Udvarias.
 9. Védelmező.
 10. Végvári.

Példamondatok

 1. A királyi család díszkíséret kísérte a trónörököst a templomba.
 2. A királynő díszkíséretével érkezett a nagy eseményre.
 3. A díszkíséret a királyi személyes testőreket tartalmazta.
 4. A király díszkísérete a kastély udvarán állt.
 5. A királyné díszkísérete a városba látogatott.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: