Diszkosz szó jelentése

A diszkosz egy olyan sporteszköz, amelyet sok különböző sportágban használnak. A diszkosz szó eredetileg görög nyelven íródott, és azt jelenti, hogy „korong”. A diszkosz egyik legnépszerűbb használata az atlétikában, ahol a versenyzők összemérhetik erejüket és ügyességüket azzal, hogy minél messzebbre dobják a diszkoszt. A diszkosz dobása egy komplex mozgás, amely sok erőfeszítést igényel. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a diszkosz szó jelentését, és bemutatjuk, hogyan használják ezt a sporteszközt.

Lexikológia

A diszkosz egy küzdősport, amelyben a résztvevők egy diszkoszt, vagy diszkoszt dobnak, és megpróbálják eltalálni az ellenfél köreit. A diszkosz dobásának célja, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük az ellenfél köréiben. A diszkosz dobó egy kört körülvevő köröket rajzolhat a levegőben, hogy elérje a célját. A diszkosz dobás játékát akkor nyeri meg, ha a diszkosz a célba érkezik. A diszkosz dobás egy nagyon izgalmas sport, amely sok képességet megkövetel a résztvevőktől, hogy sikeresen dobjanak.

Etimológia

A diszkosz eredete egy kicsit részletesebb. A diszkosz egy közel 5000 éves sport, amelyet az ókori Görögországban játszottak. Az első diszkoszokat egyfajta kövekből készítették, amelyeket a játékosok dobáltak. Az ókori görögök számára a diszkosz dobálása egyfajta vallási rítus is volt, amelyet a diszkosz dobása és a kövek körülöttük végzett mozgások között végeztek. Bizonyos szertartások során a diszkosz dobálása a jó szerencsét, a bőséget és a boldogságot szimbolizálta. Az ókori görögök számára a diszkosz dobálása sokkal több volt, mint csak egy sport.

Jelentés különböző szótárakban

A diszkosz szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a diszkosz egy korong alakú, közepes méretű, rézből, fémből vagy műanyagból készült sporteszköz, amelyet elsősorban a diszkoszvetés számára használnak. A Merriam-Webster szótár szerint a diszkosz egy öntött fém vagy műanyag korong, amelyet elsősorban a diszkoszvetés számára használnak. A Diszkosz szószótár szerint a diszkosz egy korong alakú, közepes méretű, rézből, fémből vagy műanyagból készült sporteszköz, amelyet elsősorban a diszkoszvetés számára használnak, de használható a labdajátékokhoz is.

Asszociációk

 • buli.
 • torta.
 • csoki.
 • süti.
 • gyümölcs.
 • játék.
 • zene.
 • tánc.
 • bál.
 • karika.
 • szalag.

Szinonimák

 1. Disk-tánc.
 2. Disk-táncz.
 3. Párbaj.
 4. Keringő.
 5. Táncverseny.
 6. Táncpálya.
 7. Táncparkett.
 8. Disco.
 9. Boogie.
 10. Disk-keringő.

Példamondatok

 1. A fiúk örömmel ugráltak a diszkoszon.
 2. A diszkosz a kedvenc játékuk volt.
 3. Az iskolában diszkosz versenyt rendeztek.
 4. A diszkosz a legnépszerűbb sport az osztályban.
 5. Az öregembernek még mindig szívesen ugrált a diszkoszon.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: