Divatcikk szó jelentése

A divatcikk egy olyan fogalom, amely sokféle dolgot jelenthet. Az emberek számára a divatcikkek azok az árucikkek, amelyeket a divat irányít. Ezek az árucikkek különböző módokon nyilvánulhatnak meg, például ruhák, kiegészítők, lábbelik és bőrárucikkek formájában. A divatcikkek a divat trendekhez igazodnak, amelyek folyamatosan változnak. A divatcikkek segítenek az embereknek abban, hogy megfeleljenek a divat trendeknek, és ezáltal stílusosabbak legyenek.

Lexikológia

A divatcikk egy olyan tárgy, amelyet a divat iránt érdeklődő emberek szeretnek használni. A divatcikkek olyan tárgyak, amelyek meghatározzák a viselőjük stílusát. E tárgyak általában a ruházat, a kiegészítők és a kozmetikumok közé tartoznak. A divatcikkek között megtalálhatók a különböző fazonú ruhák, a különböző színű kiegészítők, a stílusos órák és a különböző típusú kozmetikumok is. Ezek a tárgyak különleges módon kombinálhatók, hogy kifejezzék a viselőjük ízlését és stílusát. Mindezek mellett a divatcikkek jelentős mértékben befolyásolják a viselőjük önbizalmát és önkifejezését is.

Etimológia

A divatcikk szó eredete a 15. században kezdődött, amikor a királyi udvarokban elkezdték használni a „divat” szót, hogy leírják az alattvalók öltözködési szokásait. Az egyik első írásos említés a divatcikkről a 16. században található, amikor egy francia író, Pierre de l’Estoile, megírta a „Divatok és szokások” című könyvét, melyben részletesen leírta a divatcikkek szerepét a királyi udvarokban. A könyv rögzítette, hogy a divatcikkek a legújabb divatoknak és szokásoknak megfelelően készültek, amelyeket a királyi udvarban viseltek. A könyvben szereplő divatcikkek között szerepeltek a különböző fajta ruhák, kalapok, cipők és egyéb kiegészítők.

Jelentés különböző szótárakban

A divatcikk szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a divatcikk „egy olyan tárgy, amelyet a divat követésére használnak, mint például ruhák, kiegészítők, kozmetikumok vagy bizonyos elektronikai eszközök”. A Cambridge English Dictionary szerint a divatcikk „olyan tárgy, amelyet az emberek a divat követésére használnak, mint például ruhák, bizonyos elektronikai eszközök vagy kiegészítők”. A Wiktionary szerint a divatcikk „egy olyan tárgy, amelyet a divat követésére használnak, mint például ruhák, kiegészítők, kozmetikumok, bizonyos elektronikai eszközök, stb”. Az Oxford English Dictionary szerint a divatcikk „olyan tárgy, amelyet a divat követésére használnak, mint ruhák, kiegészítők, kozmetikumok, stb”.

Asszociációk

 • ruha.
 • cipő.
 • kiegészítő.
 • stílus.
 • trend.
 • szabás.
 • szín.
 • anyag.
 • márka.
 • kollekció.
 • ár.
 • kupon.

Szinonimák

 1. ruhadarab.
 2. öltözék.
 3. öltözési cikk.
 4. viselet.
 5. ruházat.
 6. öltözködési tárgy.
 7. kiegészítő.
 8. külső.
 9. öltözékkel kapcsolatos dolog.
 10. öltözködési elem.

Példamondatok

 1. Az új divatcikk, amit vettem, olyan jól néz ki, hogy mindenki irigyel.
 2. A divatcikkek széles választékából választhatsz, hogy megtaláld a számodra megfelelőt.
 3. A divatcikkek nagyon divatosak, így mindig kövessük a legfrissebb trendeket.
 4. A divatcikkek általában drágábbak, mint a hagyományos ruhák.
 5. A divatcikkek közül mindenki találhat magának megfelelőt.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: