Dob szó jelentése

A dob egy nagyon régi hangszer, amelyet évszázadok óta használnak a zene különböző műfajainak előadására. A dob jelentése sokféle lehet, de általában a zene ritmusának hangsúlyozására használják. A dobok sokféle módon használhatók, és egyesek szerint a dobok a zene alapját képezik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a dob szó jelentését, és bemutatjuk a dobok különböző típusait.

Lexikológia

A szó dob egy olyan játék, amelyet két vagy több játékos játszik. A játékosok egymásnak dobálják a szót, amelyet a másik játékosnak meg kell találnia. A játékosoknak egymás után kell találniuk egy-egy szót, és aki előbb elrontja, az veszít. A játék egyik játékosa elkezdi a játékot egy szóval, és a másik játékosnak meg kell találnia a következő szót, ami az előző szóval kapcsolatos. A játék folyamatosan halad, és a játékosoknak gyorsan kell gondolkodniuk, hogy megtalálják a következő szót. A játék célja, hogy megtalálják a lehető leggyorsabban a szót, és a játékos, aki előbb elrontja, az veszít.

Etimológia

A dob szó eredete a szláv nyelvekben keresendő. A német kutatók úgy vélik, hogy a dob szó eredetileg a szláv nyelvekben használt „dub” szóból származik, ami magában foglalja a „doboz” jelentését. Az „dub” szó eredetileg a szláv nyelvekben használt „doba” szóból ered, amely magában foglalja a „dobogó” jelentést. A „doba” szó eredetileg a szláv nyelvekben használt „dubiti” szóból ered, ami magában foglalja a „dobogás” jelentést. Az „dubiti” szó eredetileg a szláv nyelvekben használt „dubljati” szóból ered, ami magában foglalja a „dobogás” jelentést. Tehát a „dob” szó eredete a szláv nyelvekben használt „dubljati” szóból ered, ami magában foglalja a „dobogás” jelentést.

Jelentés különböző szótárakban

A dob szó jelentése különböző szótárakban némileg eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a dob egy olyan eszköz, amelyet különböző célokra használnak, például dobolni, ütni, dobni, verni, stb. A Webster’s Dictionary szerint a dob egy olyan eszköz, amelyet olyan célokra használnak, mint például dobolni, rázni, ütni, dobni, stb. A Merriam-Webster szótár szerint a dob egy olyan eszköz, amelyet olyan célokra használnak, mint például dobolni, ütni, dobni, rázni, stb. A Cambridge Dictionary szerint a dob egy olyan eszköz, amelyet olyan célokra használnak, mint például dobolni, ütni, dobni, verni, stb.

Asszociációk

  • Birthdate.
  • Baby.
  • Calendar.
  • Age.
  • Parent.
  • Adulthood.

Szinonimák

Birthdate, Date of Birth, Born on, Natal Day.

Példamondatok

  1. I need to provide my date of birth when filling out this form.
  2. My brother’s dob is April 4th, 1990.
  3. The dob on my driver’s license is incorrect.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: