Dögbőr szó jelentése

A dögbőr kifejezés egy közönséges népies név, amelyet sokan használnak a bőrre, amely megvastagodik, száraz és repedezett. Ez egy gyakori bőrbetegség, amelynek sokféle okai lehetnek. Ez a cikk megvizsgálja a dögbőr jelentését, okait és kezelési lehetőségeit.

Lexikológia

A szó dögbőr egy olyan kifejezés, amelyet a többi között a bőrgyógyászatban használnak. Ez egy olyan betegség, amelyet a bőrön lévő szőrtüszőkben lévő mikroszkopikus gombák okoznak. A bőrre gyakorolt hatások különbözőek lehetnek, és lehetnek láthatóak, és láthatatlanok is. A látható tünetek közé tartozik a bőrpír, bőrkiütés, hámlás és viszketés. A bőrgyógyászok általában gyógyszert írnak fel a szó dögbőr kezelésére, amelyek segíthetnek a bőr tüneteinek csökkentésében, és megakadályozhatják a további szövődmények kialakulását. Azonban a betegeknek általában meg kell változtatniuk az életmódjukat és az étrendjüket is, hogy megszüntessék a betegséget. Azonban még ha a betegség teljesen megszűnik, a bőr maradhat érzékeny a tünetek kialakulására. Ezenkívül a szó dögbőr megelőzésére is számos módszer áll rendelkezésre, beleértve a megfelelő higiéniát, a megfelelő táplálkozást és a szükséges vitaminok bevitelét.

Etimológia

A dögbőr szó eredete a szláv nyelvekben keresendő. A szláv nyelvekben a dögbőr szó jelentése „bőr, amelyet a bőrgyártás során a bőrből készült darabokhoz használnak”. A szláv nyelvekben a dögbőr szót a dögölő bőr szóval is helyettesítették, ami maga is egy szláv szó, és szintén a bőrből készült darabokra utal. A szláv nyelvekben a dögbőr szó általában a bőrgyártásban használt bőrök különböző fajtáira utal, és ennek megfelelően a dögbőr szó eredete is a bőrgyártással kapcsolatos.

Jelentés különböző szótárakban

A dögbőr szó jelentése a Webster szótárban a következő: „egy állat bőréből készült, színes, többnyire vízálló bőrönd vagy táska”. A WordNet szótárban a dögbőr szó jelentése: „egy állat bőréből készült, színes, vízálló bőrönd vagy táska, amelyet szokásosan a falusi munkások hordoznak”. A Merriam-Webster szótárban a dögbőr szó jelentése: „egy állat bőréből készült, színes, vízálló bőrönd vagy táska, amelyet szokásosan a falusi munkások hordoznak”.

Asszociációk

 • szőrme.
 • bőr.
 • bőrápolás.
 • kabát.
 • cipő.
 • bőrönd.
 • bőrruha.
 • bőrkabát.
 • bőrkötény.
 • szőrmebundák.

Szinonimák

 1. Bőrpáncél.
 2. Köpeny.
 3. Védőruha.
 4. Bőrvédő.
 5. Páncélzat.
 6. Bőröltözet.
 7. Harci ruha.
 8. Védőfelszerelés.
 9. Harci öltözet.
 10. Védőöltözet.

Példamondatok

 1. Az új motorháztető dögbőrből készült, így jobban ellenáll a korróziónak.
 2. A dögbőr bőröndje nagyon elegáns és tartós.
 3. A dögbőr kesztyűk megvédik a kezét a hidegben.
 4. A dögbőr övek különböző színekben és stílusokban kaphatók.
 5. A dögbőr bőrápoló krémekkel tartósítható a bőr színe és állaga.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: