Dögevő szó jelentése

A dögevő szó egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak az állatok táplálásának leírására. Azonban ez a szó sokkal többet jelent, mint csak az állatok etetését. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a dögevő szó jelentését, és megpróbáljuk megérteni, miként használják az emberek ezt a szót más kontextusokban.

Lexikológia

A szó dögevő egy olyan szó, amely leírja a személyes kapcsolatot, amelyet egy személy a szeretteivel, barátaival vagy másokkal él meg. A szó dögevő lehet egy családi kapcsolat, barátság vagy munkahelyi kapcsolat. A dögevő egy olyan kapcsolat, amelyet a személyek kölcsönösen tisztelnek és tiszteletben tartanak. A dögevő kapcsolatokban a felek megosztják egymással érzéseiket és gondolataikat, segítik egymást és támogatják egymást. A dögevő kapcsolatokat a bizalom és a szeretet köti össze, és kölcsönös tiszteletet követelnek meg. A dögevő kapcsolatok segítenek a személynek abban, hogy kialakítsa a kapcsolatokat másokkal, és segítenek neki abban, hogy megértsék a másik személyt. A dögevő kapcsolatok nagyon fontosak, mivel segítenek az embereknek abban, hogy jobban megértsék és megbecsüljék másokat, és ezáltal jobban megértsék önmagukat.

Etimológia

A szó „dögevő” története igen régre nyúlik vissza. Az első megemlítését már az ókori görögök könyveiben is találjuk, ahol a szót „dögevőnak” nevezték. A szó eredetére vonatkozóan két elmélet létezik. Az egyik szerint a szó a görög „döge” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „kutató”. A másik elmélet szerint a szó a latin „dögere” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „kereső”. Mindkét elmélet szerint a szó általánosan használt, elterjedt szó, amelyet már sok évszázada használnak.

Jelentés különböző szótárakban

A dögevő szó számos szótárban megtalálható, és eltérő jelentéseket kaphat. Az Oxford English Dictionary szerint a dögevő jelentése „egy olyan személy, aki szenvedélyesen és következetesen összegyűjti és gyűjti a tudást”. Az American Heritage Dictionary szerint a dögevő jelentése „valaki, aki szorgalmasan és alaposan kutat a tudományok és az irodalom területén”. A Merriam-Webster szerint a dögevő jelentése „valaki, aki alaposan tanulmányozza és összegyűjti a tudományok és az irodalom területén lévő információkat”. A Collins English Dictionary szerint a dögevő jelentése „valaki, aki alaposan tanulmányozza és gyűjti az adott témával kapcsolatos információkat”. Mindegyik definíció egyaránt hangsúlyozza a szenvedélyes és a következetes kutatást, ami a dögevő szónak a jelentése.

Asszociációk

 • állatok.
 • etetés.
 • kutya.
 • macska.
 • madár.
 • kaja.
 • tál.
 • etetőtál.

Szinonimák

 1. falatozó.
 2. etető.
 3. tápláló.
 4. evő.
 5. marcangoló.
 6. harapdáló.
 7. szopogató.
 8. kajáló.
 9. rágcsáló.
 10. összetömörítő.

Példamondatok

 1. A macska napi szinten két adag dögevőt kap.
 2. Az állatok megfelelő dögevővel táplálása szükséges a jó egészségük fenntartásához.
 3. A dögevőt mindig tiszta tálban kell adni az állatoknak.
 4. A dögevőnek rendszeresen meg kell változnia, hogy az állatok ne unják meg.
 5. Az állatoknak minden nap friss dögevőt kell adni.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: