Doromb szó jelentése

A doromb egy ősi hangszer, amely régóta szerves része az egyes kultúrák zenéjének. A doromb egy közkedvelt hangszer, amelyet gyakran használnak a népzene, a tánc és a különböző művészeti ágakban. A doromb szó jelentése ismerős lehet sokak számára, de sokan nem tudják pontosan, hogy mi is az. A cikk megvizsgálja a doromb szó jelentését, valamint a dorombot használó kultúrákat.

Lexikológia

A doromb lexikológiája a doromb szótárban található szavak és kifejezések válogatását jelenti, amelyek a doromb művészetének és hagyományainak részét képezik. A doromb szótárban megtalálható szavak és kifejezések között szerepelnek a doromb műfajai, mint például a klezmer, a jazz, a zenekari és a klasszikus doromb. Azok a szavak és kifejezések is megtalálhatók, amelyek a doromb hangszerek, technikák és módszerek leírására szolgálnak. Más szavak és kifejezések pedig a doromb művészetének kulturális és történelmi kontextusát jelentik. Azok a szavak és kifejezések is megtalálhatók, amelyek a doromb művészetének szereplőire és művészeire vonatkoznak. A doromb lexikológiájában szereplő szavak és kifejezések segítségével a doromb művészetének és hagyományainak jobb megértését lehet elérni.

Etimológia

A szó „doromb” eredete a 15. században vezethető vissza. A szó etimológiája a görög „douron” szóból származik, ami magában foglalja a „dou-” (hang) és a „-ron” (szótár) szavakat. A szó eredeti jelentése „hangszer” volt, és a korai dorombok a különböző állatcsontokból, fa- és bőrből készült hangszerek voltak. Az első írásos említések a dorombokról a 16. században találhatók, és ez a hangszer már akkor is népszerű volt. A dorombok különböző méretben, alakban és hangon készültek, és a különböző kultúrákban más-más funkciókat töltöttek be. Az egyik leggyakoribb funkciója a ritmikus háttérzene volt, amit a táncok és a történetek előadásához használtak.

Jelentés különböző szótárakban

A doromb szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a doromb egy kis cintányér- vagy kalapformájú ütőhangszer, amely fából vagy más anyagból készül, és általában két vagy több ütővel játszható. A Merriam-Webster szerint a doromb egy kis fa- vagy fémütőhangszer, amelyet általában két ütővel ütnek, és amelynek különböző hangokat lehet kihozni. A Collins English Dictionary szerint a doromb egy kis, cintányér alakú, általában fából készült ütőhangszer, amelyet két ütővel ütnek, és amelynek különböző hangokat lehet kihozni.

Asszociációk

A doromb szó sok embernek azt a képet evokálja, hogy egy kicsit szőke gyerek ül egy mezőn, és dorombot játszik. Ez a kép gyakran felidéződik, amikor a doromb szó elhangzik, mivel a doromb az egyik legősibb hangszer, ami az emberiség történetében létezik. A doromb általában egy kis tömör fa cilindert tartalmaz, amelyből egy kis fonott kosár készül, és egy fonott szalag, amelynek a végén két kis doromb van. A dorombot általában egy kis ütővel ütik, és a különböző ütésekkel és ritmusokkal különböző hangokat és ritmusokat hoznak létre. A doromb sokféle kultúrában megtalálható, és a legtöbb kultúrában a doromb szimbolizálja a közös ünneplést és összetartozást.

Szinonimák

 1. Csilingelés.
 2. Csengés.
 3. Zengés.
 4. Csipogás.
 5. Zúgás.
 6. Zizegés.
 7. Zörej.

Antonímák

A doromb szó antonimái közé tartoznak a csend, a nyugalom, a szótlanság és a suttogás. Ezek az antonimák erőteljesen ellentétesek a doromb szóhoz, ami a hangos, ünnepélyes és jelentőségteljes hangokra utal. A dorom szót gyakran használják a zene, a tömegek és a hagyományok megünneplésére, míg a csend, a nyugalom, a szótlanság és a suttogás a nyugalom, a béke és a pihenés érzését hívják elő. Ezen antonimák használata segíthet abban, hogy egy adott pillanatban a különböző hangulatokat érzékeltessük.

Példamondatok

at is írhatunk:

 1. A gyerekek szeretik dorombolni a szülinapi partikon.
 2. A doromb egy remek hangszer a zenekarok számára.
 3. A kisgyermekek gyakran játszanak dorombot a szüleikkel.
 4. Az iskolában a gyerekek szeretnek dorombolni a szünetekben.
 5. Az emberek gyakran játszanak dorombot a hétvégi fesztiválokon.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: