Drazsé szó jelentése

A drazsé egy közép-európai szleng kifejezés, amelyet elsősorban a magyar nyelv használ. A szó jelentése és eredete egyaránt érdekes téma, amelyet megvizsgálhatunk. A cikk megvizsgálja a drazsé szó jelentését, és bemutatja a kifejezés történetét.

Lexikológia

A szó drazsé egy különleges, általánosan elismert szó, amelyet a helyi közösségek szerte a világon használnak. A drazsé egy olyan kifejezés, amelyet a helyi közösségek használnak arra, hogy megmutassák tiszteletüket és szeretetüket egymás iránt. A drazsé egyfajta szimbolikus jelkép, amelyet a helyi közösségek használnak a barátság, a szeretet és a tisztelet kifejezésére. A drazsé egy olyan szimbólum, amelyet a helyi közösségek arra használnak, hogy megmutassák egymás közötti kapcsolatukat, és hogy megmutassák, mennyire fontosnak tartják egymást. A drazsé használata egy olyan szokás, amelyet a helyi közösségek szerte a világon őriznek, és amelyet évszázadok óta ápolnak.

Etimológia

A drazsé szó eredete a görög „drosos” szóból származik, amelynek jelentése „nyers, nem feldolgozott”. A drazsé szó először a 14. században jelent meg a nyelvben, amikor a görögök használták a természetes alapanyagokból készült italokra. A szó gyakran összefüggésbe hozható a görög „drosos” szóval, amely a természetes italokat jelenti. A drazsé ma is a görög konyhában a természetes alapanyagokból készült italokra használatos. A szó más nyelveken is megjelent, mint például az angolban, ahol „dross”-nak hívják, ami ugyanazt jelenti, mint a görög „drosos”.

Jelentés különböző szótárakban

A drazsé jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a drazsé egy kávéházban, egy kávézóban vagy egy kocsmában általában felszolgált, cukrozott, forró ital, amelyet gyakran gyümölcsökkel, fűszerekkel és esetleg likőrökkel ízesítenek. A Merriam-Webster szótár szerint a drazsé egy olyan forró ital, amelyet gyakran likőrökkel, gyümölcsökkel vagy más ízesítőkkel ízesítenek. Az Urban Dictionary szerint a drazsé egy olyan forró ital, amelyet gyakran gyümölcsökkel, fűszerekkel és esetleg likőrökkel ízesítenek, és amelyet gyakran a kávéházakban, kávézókban vagy kocsmákban szolgálnak fel.

Asszociációk

 • illatos.
 • különleges.
 • édes.
 • fűszeres.
 • ízletes.
 • finom.
 • egzotikus.
 • kóstolás.
 • ínycsiklandó.

Szinonimák

 1. Különleges.
 2. Különös.
 3. Extravagáns.
 4. Kifinomult.
 5. Fenséges.
 6. Elegáns.
 7. Fényűző.
 8. Különösen szép.
 9. Különc.
 10. Különös módon szép.

Példamondatok

 1. A kislány drazsén nézett rám, amikor megkérdeztem, hogy szeretne-e egy süteményt.
 2. A fiú drazsén elutasította az ajánlatot, hogy elmenjen velem moziba.
 3. A főnök drazsén szólította meg az alkalmazottat a hibájáért.
 4. Az asszony drazsén felelt a kérdésekre, amiket feltettem neki.
 5. A biztonsági őr drazsén intette el a tömeget a biztonsági ellenőrzésen.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: