Drogéria szó jelentése

A drogéria szó sokféle jelentéssel bír, amelyek közül néhány szorosan kapcsolódik a gyógyszerekhez és a gyógyszertári üzletekhez, míg mások a kozmetikai termékek és a háztartási termékek árusítására utalnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a drogéria szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogy milyen termékeket árulnak ezek az üzletek.

Lexikológia

A drogéria szó lexikológiájában a legfontosabb fogalom a drogéria, ami egy olyan üzlet, ahol különböző kozmetikai és higiéniai termékeket lehet vásárolni. A drogériákban általában kozmetikumok, tisztálkodási szerek, parfümök, szappanok, hajápolási termékek, körömlakkok, szemránckrémek, tusfürdők, fogkrémek és egyéb hasonló termékek találhatók. A drogériákban általában különböző márkák és árak közül lehet választani, és a termékek általában megfizethető áron vásárolhatók meg. A drogériákban a vásárlók általában a termékek tesztelésére is lehetőséget kapnak, és az üzletben szakképzett árusok segítenek a vásárlóknak a megfelelő termékek kiválasztásában.

Etimológia

A szó „drogéria” egy olyan szó, amelyet a görög „drogos” szóból származtatnak. A „drogos” szó maga a „szárított” jelentésű, és ez a szó számos olyan vegyi anyagot jelölt, amelyet korábban gyógynövényekből és állati és növényi származékokból állítottak elő. A „drogéria” szó azt jelenti, hogy egy hely, ahol ilyen anyagokat árusítanak. A szó először a 14. században jelent meg, és azóta számos országban használják. A drogériák általában olyan helyek, ahol kozmetikumokat, gyógyszereket, tisztítószereket és egyéb vegyi anyagokat árusítanak.

Jelentés különböző szótárakban

A drogéria szó számos szótárban megtalálható, és számos különböző jelentéssel rendelkezik. Az Oxford English Dictionary szerint a drogéria „a gyógyszerek, kozmetikumok és egyéb hasonló tárgyak árusítására szakosodott üzlet”. A Merriam-Webster szótárban a drogéria „egy olyan üzlet, ahol gyógyszerek, kozmetikumok, szépségápolási termékek és egyéb hasonló tárgyak árusítanak”. A Cambridge Dictionary szerint a drogéria „egy üzlet, ahol gyógyszereket, kozmetikumokat és egyéb hasonló tárgyakat árusítanak”. Mindegyik szótár egyetért abban, hogy a drogéria egy olyan üzlet, ahol gyógyszerek, kozmetikumok és egyéb hasonló tárgyak árusítására szakosodott.

Asszociációk

A drogéria szó sokak számára azonnal a kozmetikumokra és az egészségügyi termékekre asszociálódik. A drogériákban megtalálhatók a különféle kozmetikumok, például a krémek, körmök, hajápolási termékek és parfümök, amelyek segítenek a nőknek a megjelenésük javításában. Az egészségügyi termékek közé tartoznak a gyógyszerek, a gyógyászati segédeszközök, a vitaminok, az étrend-kiegészítők és a gyógynövények. Ezek a termékek segítenek a különböző betegségek kezelésében és megelőzésében, és sok esetben elengedhetetlenek az egészséges életmód fenntartásához. A drogériákban megtalálhatók még a háztartási termékek is, például a tisztítószerek, a mosóporok és a mosogatószerek, amelyek segítenek a háztartásokban a tisztaság fenntartásában.

Szinonimák

 1. gyógyszertár.
 2. patikák.
 3. gyógyszerek.
 4. orvosi tartozékok.
 5. gyógyászati eszközök.
 6. kozmetikumok.
 7. készítmények.
 8. vegyi anyagok.
 9. illatszerek.
 10. parfümök.

Antonímák

Az antonimák a „drogéria” szóra a következők lehetnek: gyógyszertár, orvosi rendelő, gyógyszerészeti bolt, patikák, kórház. Ezek a helyek mind különböző szerepet töltenek be a gyógyszerek és egészségügyi termékek elérhetőségének biztosításában. A drogériákban elérhetők olyan termékek, mint a szépségápolási termékek, testápolási termékek, kozmetikumok, higiéniai termékek, és más egészségügyi szolgáltatások. A gyógyszertárakban és a kórházakban vényköteles gyógyszereket is kaphatnak a betegek, míg a gyógyszerészeti boltokban és patikákban csak a recept nélkül kapható gyógyszereket lehet megvásárolni.

Példamondatok

 1. A drogériában vásároltam egy új körömlakkot.
 2. A drogéria általában széles választékban kínálja az arcápolási termékeket.
 3. A drogériában megvásárolhatod a kedvenc parfümödet is.
 4. A drogériában a legjobb áron találhatsz sampont és habfürdőt.
 5. A drogériában a legjobb hely a szemránckrémek és más bőrápolási termékek vásárlásához.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: