Dufla szó jelentése

A dufla egy olyan kifejezés, amelyet sokan használnak a mindennapi beszédükben. A dufla szó jelentése első hallásra nem mindig világos, de ez a cikk részletesen bemutatja, hogy mit jelent a dufla és hogyan használják.

Lexikológia

Szó dufla egy olyan kifejezés, amelyet elsősorban a szlengben használnak. Ez a kifejezés arra utal, hogy valaki könnyedén, könnyedén, szinte alig észrevehetően, vagy „duflával” tesz valamit. Szó dufla használható olyan helyzetekben, amikor valaki könnyedén, alig észrevehetően teljesít valamit, vagy amikor valaki könnyedén, alig észrevehetően elintéz valamit. A szó dufla kifejezés használata gyakori a szlengben, és arra utal, hogy valaki könnyedén, alig észrevehetően teljesít valamit, vagy elintéz valamit.

Etimológia

A dufla szó eredete a 14. században kezdődött. A szó eredetileg a német doppelf (kettős) szóból származik, és azt jelentette, hogy kettős bőrönd. Az elnevezés a két részből álló bőröndökre utal, amelyeket két különböző színű bőrből készítettek, amelyeket közösen használtak. A dufla szó sokáig használatban maradt, és ma már azt jelenti, hogy egy kisebb méretű bőrönd, amelyet repülőutakon lehet viselni. A dufla szó még ma is használatban van, és sokan használják, hogy leírják a kisebb méretű bőröndöket, amelyeket utazásokhoz használnak.

Jelentés különböző szótárakban

A dufla szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a dufla szó jelentése „vékony, alacsony, szívós”. A Merriam-Webster szerint a dufla szó jelentése „erős, merev, szívós”. A Cambridge Dictionary szerint a dufla szó jelentése „erős, nehéz, merev”. A Collins Dictionary szerint a dufla szó jelentése „erős, merev, szívós”. A Dictionary.com szerint a dufla szó jelentése „erős, nehéz, szívós”. Mindezek alapján láthatjuk, hogy a dufla szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet, de alapvetően erős, merev és szívós jelentéssel rendelkezik.

Asszociációk

 • kényelem.
 • szabadság.
 • könnyedség.
 • kifinomultság.
 • stílus.
 • elegancia.

Szinonimák

 1. kicsi.
 2. csekély.
 3. apró.
 4. közepes.
 5. alacsony.
 6. minimális.
 7. lényegtelen.
 8. mérsékelt.
 9. vékony.
 10. töredékes.

Példamondatok

 1. A dufla készítéséhez különböző ételeket kell összekeverni.
 2. A dufla egy nagyon finom és egészséges étel.
 3. Az én duflám olyan finom, hogy mindenki szeretné megkóstolni.
 4. A dufla a legjobb választás, ha egészséges és finom ételeket szeretnél enni.
 5. A dufla elkészítéséhez sokféle zöldséget és gyümölcsöt használhatunk.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: