Dühöngő szó jelentése

A dühöngés egy érzelem, amelyet sokan éreznek, de nem mindenki érti, mit jelent. A dühöngés egy olyan érzelem, amelyet sokan éreznek, és ami megnehezítheti a mindennapi életünket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a dühöngés jelentését, és megpróbáljuk megérteni, hogyan lehet ezt a problémát kezelni.

Lexikológia

Szó dühöngő egy kifejezés, amely arra utal, hogy valaki nagyon dühös és felháborodott. Az ilyen emberek általában szó szerint dühöngenek, amikor haragban vannak, és a hangjuk is sokkal erősebbé válik, mint normálisan. Az ilyen emberek gyakran számon kérő hangnemet használnak, amely azt jelzi, hogy hajlandóak komolyan venni az állításaikat. Szó dühöngő lehet egy figyelemfelkeltő kifejezés, amely arra utal, hogy valaki nagyon dühös és felháborodott. A dühöngő szó használata jelezheti, hogy valaki olyan komolyan veszi az állításait, hogy kész harcolni az igazáért.

Etimológia

A dühöngő szó eredete a régi angolban található „dongen” szóra vezethető vissza, amelynek szó szerinti fordítása „zúgás” vagy „zaj”. A szó először a 12. században jelent meg az angol nyelvben, és akkoriban a haragot, az indulatot és a káromkodást jelentette. A szó eredete az óangol dongen szóból származik, amelynek szó szerinti jelentése „zúgás” vagy „zaj”. A szó eredetileg a haragot, az indulatot és a káromkodást jelentette, és a későbbiekben azt is jelentette, hogy valaki dühös, indulatos és haragos. A szó ma már általánosan használatos a dühös, indulatos és haragos viselkedés leírásához.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint a „dühöngő” szó jelentése „kifejezetten agresszív vagy dühös viselkedés, amelyet gyakran hangos kiáltások kísérnek”. A Merriam-Webster szerint a „dühöngő” szó jelentése „hosszabb ideig tartó, hangos, dühös viselkedés, amelyet gyakran öklendezés és kiabálás kísér”. A Cambridge Dictionary szerint a „dühöngő” szó jelentése „hosszabb ideig tartó, hangos, dühös viselkedés, amelyet gyakran kiáltások, öklendezés és öklendezés kísér”. A Wordnik szerint a „dühöngő” szó jelentése „hosszabb ideig tartó, hangos, dühös viselkedés, amelyet gyakran öklendezés és kiabálás kísér”. Mindezek alapján a „dühöngő” szó jelentése olyan erős, hangos dühös viselkedés, amelyet gyakran kiabálás, öklendezés és öklendezés kísér.

Asszociációk

 • nyüzsgés.
 • szorongás.
 • szívbemarkoló.
 • keserűség.
 • szomorúság.
 • tehetetlenség.
 • kétségbeesés.
 • bizonytalanság.
 • reménytelenség.

Szinonimák

 1. mélyen ható.
 2. mérges.
 3. dühös.
 4. szomorú.
 5. szomorkás.
 6. bosszús.
 7. felháborodott.
 8. haragos.
 9. indulatos.
 10. kiábrándult.

Példamondatok

 1. A kislány dühöngött, amikor megtudta, hogy később kell haza mennie.
 2. A kutya dühöngött, amikor meglátta, hogy a vendég nem visz neki egy jutalomfalatot.
 3. A tömeg dühöngött, amikor kiderült, hogy a koncert elmarad.
 4. A fiú dühöngött, amikor az apja elutasította a kérését.
 5. Az anya dühöngött, amikor megtudta, hogy a gyerek mégsem megy el az iskolába.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: