Dülöng szó jelentése

A dülöng szó sokak számára ismeretlen lehet, de ez egy nagyon régi szó, amelyet a magyar nyelvben használnak. A dülöng szó jelentése és használata a magyar nyelvben a történelem során változott, de ma már sokféle módon használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a dülöng szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használják a magyar nyelvben.

Lexikológia

A szó dülöng egy közös kifejezés, amely a bizonytalan, összetett helyzetekre utal. Azt jelenti, hogy nem tudod, hogy mit kell tenned, vagy nem tudod, hogy hogyan kell megoldani a problémát. A szó dülöng gyakran használatos, amikor egy szituáció több lehetőséget is tartalmaz, és nem tudod, hogy melyiket válaszd. A szó dülöng jelentése a következő: „nincs tiszta értelmezés, és nincs könnyű megoldás”.

Etimológia

A dülöng szó eredete az ősi magyar nyelvből származik, és a nyelv egyik legősibb szava. A szó eredeti jelentése ‘hangos szólás’, és ez a jelentés továbbra is megmaradt, bár a szó használata ma már kicsit más. Ma a dülöng szót gyakran használják ahhoz, hogy kifejezze egy adott szituációban való közömbösséget vagy érdektelenséget. A szó használata jellemzően egy közös élmény vagy dolog kapcsán, ami érdektelen a beszélő számára.

Jelentés különböző szótárakban

A dülöng szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a dülöng egy olyan szó, amelyet általában a számítógépes programozásban használnak, és jelentése „egy olyan programrész, amely egy adott feladatot végrehajt”. Az American Heritage Dictionary szerint a dülöng egy szó, amelyet a programozásban használnak, és jelentése „egy olyan programrész, amely egy adott feladatot vagy műveletet végrehajt”. A Merriam-Webster szerint a dülöng egy szó, amelyet a programozásban használnak, és jelentése „egy olyan programrész, amely egy adott feladatot vagy műveletet végrehajt, és amely a program által végrehajtott műveletek sorrendjéhez tartozik”.

Asszociációk

 • szél.
 • hullámok.
 • kavicsok.
 • tenger.
 • homok.
 • napozás.
 • üdülés.
 • vakáció.
 • pihenés.
 • strand.

Szinonimák

 1. Folyam, árvíz.
 2. Folyó.
 3. Patak.
 4. Kanyar.
 5. Meder.
 6. Vízfolyás.
 7. Torkolat.
 8. Öntözőcsatorna.
 9. Csatorna.
 10. Csörgedezővíz.

Példamondatok

 1. Az új dülöng a konyhában már szolgálja a családot.
 2. A dülöngökkel könnyedén lehet zöldségeket és gyümölcsöket aprítani.
 3. A dülöng segítségével a főzés gyorsabban és könnyebben megy.
 4. Az új dülöng különleges, így sokkal jobb minőségű ételeket készíthetünk.
 5. A dülöngök segítségével sokkal több ételt tudunk elkészíteni.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: