Ében szó jelentése

Az ében fa egy Afrikában őshonos fafaj, melynek neve az ébenkénti nyelvből származik. A fák sötét, sötétbarna színű, fényes, fényes és kemény faanyagot adnak. Ez a faanyag sokféleképpen használható, és sok helyen kedvelt építőanyag. Az ébenfa szó jelentése és felhasználása már évszázadok óta ismert. Ebben a cikkben részletesen elmagyarázzuk az ébenfa szó jelentését, valamint bemutatjuk a fa használatának történetét és jelenlegi felhasználását.

Lexikológia

Szó ében jelentése az, hogy a szavak, amiket használunk, tiszták és világosak. A szó ében jelentése arra utal, hogy egy kifejezésnek, amit mondunk, nincsenek félreérthető vagy összetett jelentései, és azt akarjuk, hogy a másik fél pontosan megértsen, amit mondunk. A szó ében jelentése azt is jelenti, hogy nem használunk túl sok szót, hanem csak annyit, amennyi szükséges ahhoz, hogy világosan kifejezzük, amit szeretnénk. A szó ében jelentése azt is jelenti, hogy a mondandónkban nem hagyunk semmi olyat, ami félreérthető lehet.

Etimológia

Az ében szó eredete az ógörög ebenosz szóból származik, ami magában foglalja a „ebenfa” jelentését. Az ebenfa szó az ógörög ebenosz és dímosz szavak összevonásából származik, amelyek a „fekete” és a „fa” szavakat jelentik. Az ebenfa a fekete ébenfa fafajtára utal, amelyet gyakran használnak a bútorok, hangszerek és egyéb tárgyak készítéséhez. Az ében szó eredete az ógörög ebenosz szóval függ össze, amely az ebenfa fafajtát jelenti, amelyet már az ókori Görögországban is használtak. Az ébenfa egy különleges, fekete színű fa, amely rendkívül kemény és szívós, és így ideális bútorok, hangszerek és egyéb tárgyak készítéséhez.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „ében” számos szótárban különböző jelentéssel szerepel. Az Oxford English Dictionary szerint a szó „sötétbarna, fémesen csillogó színű” vagy „szürke, fekete, sötétbarna színű”. A Merriam-Webster szótár szerint a szó „sötétbarna, szürke, fekete, fémesen csillogó színű”. Az American Heritage Dictionary szerint a szó „sötétbarna, szürke, fekete, fémesen csillogó színű”. Az urdu szótár szerint a szó „sötétbarna, szürke, fekete, fémesen csillogó színű”. A szó számos nyelven megjelenhet, és a jelentése némileg eltérhet a fenti szótárakban megadott jelentésétől.

Asszociációk

 • fa,.
 • ébenfa,.
 • bútor,.
 • ékszer,.
 • díszítés,.
 • sötét,.
 • fényes,.
 • fából készült,.
 • szépség.

Szinonimák

 1. Ebony.
 2. Jet.
 3. Coal.
 4. Blackwood.
 5. Obsidian.
 6. Mahogany.
 7. Darkwood.
 8. Jet-black.
 9. Raven.
 10. Sable.

Példamondatok

 1. Az ébenfa bútorok nagyon tartósak.
 2. Az ébenfa asztalok gyönyörűek.
 3. Az ébenfa bútorok különleges megjelenést kölcsönöznek a szobának.
 4. Az ébenfa bútorok könnyen polírozhatók.
 5. Az ébenfa bútorok a legjobb minőségűek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: