Edényrendszer szó jelentése

Az edényrendszer egy olyan tárolórendszer, amelyet sokféle célra használhatunk, például háztartási termékek, élelmiszerek és egyéb tárgyak tárolására. Az edényrendszer sokféle méretben és formában kapható, így könnyen megtalálhatjuk azt a megfelelő edényt, amely a legjobban megfelel a szükségleteinknek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az edényrendszer szó jelentését, és bemutatjuk az edényrendszer különböző alkalmazásait.

Lexikológia

A szó edényrendszer egy komplex szociális struktúra, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy értelmezzék és értelmezzék a különböző kulturális és szociális szerepeket. A szó edényrendszer, mint a neve is mutatja, egy olyan rendszer, amelyben a különböző szerepek egymással kapcsolatosak, és egymástól függenek. Az edényrendszer egy olyan struktúra, amely lehetővé teszi, hogy a különböző társadalmi csoportok között a kapcsolatok rendszerezettebbek legyenek. Az edényrendszer segíthet megérteni, hogyan működnek a különböző szociális és kulturális kontextusok és hogyan befolyásolják a kapcsolatokat.

Etimológia

Az edényrendszer szó eredete a görög kerámia kifejezésből származik, ami magában foglalja az edények készítését. Az edények készítése az emberiség történelmének egyik legrégebbi művészeti ágazata. A múltban az emberek különböző anyagokból készítették edényeiket, például fából, gyökérből, agyagból, üvegből és kőből. Az edényeket használták tárolásra, szállításra és főzésre. Az edényrendszer szót először a 19. században használták a földmérési munkákban, amikor az emberek elkezdtek egyesíteni az edényeket egy rendszerbe. Az edényrendszer szó azóta a különböző tárolóedényeket és más tárolóeszközöket jelenti.

Jelentés különböző szótárakban

A szó, edényrendszer, a különböző szótárakban általában a következő jelentéssel rendelkezik: „Egy olyan összetett szerkezet, amelyet edényekből, csövekből, szelepekből és más komponensekből állítanak össze, amelyek segítségével a folyadékok, gázok és más folyékony anyagok áramlása és irányítása között kapcsolatot teremtenek.” A rendszer lehet teljesen zárt, vagy akár egy részlegesen zárt rendszer is, amelyben a komponensek között egymásba áramló anyagok folyamatosan áramlanak. Az edényrendszerek a különböző ipari alkalmazásokban, például a folyadékkezelés, a hűtés, a vezérlés, a szabályozás és a tisztítás során használatosak.

Asszociációk

 • tárolás.
 • szervezés.
 • szállítás.
 • szűrés.
 • közlekedés.
 • áramlás.
 • kapacitás.
 • csomagolás.
 • környezetvédelem.

Szinonimák

edények, tárolók, tartályok, tartók, hordók, konténerek, csövek, gödrök, rétegek, fazekak, kazánok, tartályok, kupakok.

Példamondatok

 1. A modern edényrendszer segít a táplálkozási szokásaink szabályozásában.
 2. A jó edényrendszer kulcsfontosságú a konyhában.
 3. Az edényrendszer a szervezettség és a rendezettség kulcsa.
 4. Az edényrendszer biztosítja a tárolás és az előkészítés egyszerűségét.
 5. Az edényrendszer meghatározza a konyhai munka hatékonyságát.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: