Egérkár szó jelentése

Az egérkár egy olyan kifejezés, amelyet a számítógépes szakma használ, hogy jellemezze a számítógépes rendszerekben okozott károkat. Az egérkár okozhat kárt számítógépes programokban, fájlokban, hardverekben és adatokban. Az egérkár jelentése és gyakorisága a rendszerekben változik, de az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni, hogy az egérkár jelentősen csökkentheti a számítógépek teljesítményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen károkat okozhat az egérkár, valamint milyen módszerekkel és eszközökkel lehet megelőzni.

Lexikológia

A szó egérkár egy olyan kifejezés, amely egy káros szoftvert jelent, amely károsíthatja az egérrel kapcsolatos hardver és szoftver rendszerét. Ez a kártevő olyan károsító programokat tartalmazhat, amelyek képesek károsítani a számítógép hardverét és szoftverét. Ezek a kártevők képesek lopni a személyes adatokat, eltávolítani a fontos fájlokat, sérülést okozni a rendszerben tárolt adatokban, vírusokat telepíteni, vagy akár a számítógép teljesítményét is csökkenteni. Ezek a kártevők különböző módokon terjedhetnek, és számos kárt okozhatnak egy számítógépben. A legjobb megelőző intézkedés az, hogy mindig a legfrissebb biztonsági frissítéseket telepítsük, és rendszeresen ellenőrizzük a számítógépünket a kártevők ellen.

Etimológia

Az „egérkár” szó eredete egészen a középkorig nyúlik vissza. A középkori Európában a falusi lakosok egerek elleni harcukban használtak károkat. Ezeket a speciális hálókat a „egérkár” néven emlegették, és az egerek elkapására szolgáltak. Az egerekkel vívott háborúkban használtak különböző károkat, amelyeket akkoriban „egérkárnak” neveztek. A középkorban az egerek elleni harcban használt károkat a falusi lakosok „egérkárnak” nevezték, ami a mai napig ismert név.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint az egérkár szó jelentését a következőképpen határozza meg: „a rágcsáló által okozott kár, amelyet az élelmiszer vagy más anyag elpusztításával, rongálásával vagy eltűnésével jellemeznek.” A Merriam-Webster szótár szerint az egérkár szó jelentését a következőképpen határozza meg: „a rágcsálók által okozott kár, amelyet az élelmiszer, a ruházat, a papír, a fa, a fém vagy más anyag elpusztításával, rongálásával vagy eltűnésével jellemeznek.”.

Asszociációk

 1. Billentyűzet.
 2. Egérpad.
 3. Klikk.
 4. Nyíl.
 5. Csípés.
 6. Egérlyuk.
 7. Egérutak.
 8. Egérke.
 9. Labda.
 10. Egérkeresés.

Szinonimák

 • egérfogó.
 • egértoll.
 • egércsapda.
 • egérszökő.
 • egérragadozó.

Példamondatok

 1. Az egérkár szívós állat, és nagyon nehezen távolítható el.
 2. Az egérkár szeret hűvös, párás helyeket keresni.
 3. Az egérkár számára a legideálisabb élőhely a sötét, zárt helyek.
 4. Az egérkár egy kisebb ragadozó, amely sötétben jól lát.
 5. Az egérkár szereti a magas páratartalmú helyeket, ahol könnyen megtalálhatja az ételét.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: