Égettbor szó jelentése

Az égettbor a borászatban használt kifejezés, amely egy speciális borkészítési eljárást jelöl. Az égettbor előállításának folyamata során a boroknak magas alkoholtartalmú égetőanyagokkal kell kezelniük, hogy megváltoztassák az ízét és a textúráját. A szó jelentése és a folyamat részletesebb megértéséhez további információkra van szükség.

Lexikológia

A szó égettbor egy olyan technológia, amelyet a japán kultúrában használnak olyan szertartásokhoz, amelyek segítenek a személyeknek az önfeledt boldogság és béke elérésében. Technikailag a szó égettbor egy olyan technika, amelynek során a bor egy tűzhelyen, egy üstben forrósítják, amíg teljesen forró nem lesz. Ezután a bor a közösség tagjai között oszlik el, és mindenki egy-egy kortyot iszik belőle. Az égettbor szertartás lényege, hogy a résztvevők megosszák egymással a bor ízét és ízét, és azzal együtt a bor által közvetített békét és boldogságot is megosszák. A szertartás egyfajta közös élmény, amelyet megosztanak egymással, és amely egyfajta szimbolikus kapcsolatot teremt a résztvevők között.

Etimológia

Az „égettbor” szó eredete mélyen gyökerezik a skandináv mitológiában. A skandinávok szerint a bor az istenek italának számított, és számos isteni cselekményhez használták. Az égettbor azoknak az isteneknek a borát jelentette, akiknek a szentélyeit és templomait lángokkal égették el. A skandinávok úgy vélték, hogy ha egy szentélyt lángokkal égetnek el, akkor az istenek által elfogyasztott bor is égetté válik, és ez az égettbor. Az égettbor szó eredetét tehát a skandináv mitológiába vezethetjük vissza.

Jelentés különböző szótárakban

Az égettbor szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az égettbor egy „felhasználható, színtelen, kristályos anyag, amelyet a borkősav és a borkősav-sók égetésénél képződik”. A Merriam-Webster szótár szerint az égettbor „a borkősav és a borkősav-sók égetéséből származó, színtelen, kristályos anyag”. A Cambridge szótár szerint az égettbor „egy anyag, amelyet a borkősav és a borkősav-sók égetésénél képződik, és amelyet a gyógyszerek és a festékek gyártásához használnak”. Mindezek alapján az égettbor egy olyan színtelen, kristályos anyag, amelyet a borkősav és a borkősav-sók égetésénél képződik, és amelynek számos hasznos felhasználási lehetősége van, többek között a gyógyszerek és a festékek gyártásához való felhasználás.

Asszociációk

 • tűzvész.
 • égés.
 • füst.
 • fáklya.
 • parázs.
 • láng.
 • hamu.

Szinonimák

 1. Égő fa.
 2. Égő szén.
 3. Égő tűzifa.
 4. Égő tüzelőanyag.
 5. Égő szalma.
 6. Égő fűrészport.
 7. Égő szárított fű.
 8. Égő szalag.
 9. Égő tűz.
 10. Égő tűzolaj.

Példamondatok

 1. A tűzben égett bor szaga betöltötte a szobát.
 2. A konyhában égett bor szaga terjengett.
 3. A sütés közben égett bor szagától lett megfázva.
 4. A tűzhelyen égett bor szagát érezte a szomszédban.
 5. A lángokban égett bor szaga volt a legerősebb.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: