Éggömb szó jelentése

Az éggömb egy különleges geometriai alakzat, amelyet sokan a világűrben látható égitestek alakjához hasonlítanak. Az éggömb szó sokféle jelentése van, de általában a földi testeket, mint például a bolygókat, a csillagokat és a holdat jelenti. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az éggömb szó jelentését, valamint annak történelmi és kulturális jelentőségét.

Lexikológia

Az éggömb egy különleges, állandóan megváltozó, 3D-s szótár, amelyet a Google kifejlesztett. Az éggömb egy olyan, különlegesen kialakított szótár, amely a különböző nyelvi kifejezések közötti kapcsolatokat vizsgálja. Az éggömb segítségével a felhasználók könnyen megtalálhatják a különböző kifejezések közötti kapcsolatokat, és ezáltal könnyebben megérthetik azok jelentését és használatát. Az éggömb segítségével a felhasználók olyan szavakat is megtalálhatnak, amelyeket egyébként nem ismernének. Az éggömb lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felmérjék és értelmezzék a különböző nyelvi kifejezések közötti kapcsolatokat. Az éggömb lehetővé teszi azt is, hogy a felhasználók összehasonlítsák a különböző nyelvi kifejezések jelentését, és ezáltal jobban megértsék azok mögöttes jelentését.

Etimológia

Az éggömb szó eredetét számos teória kíséri. Az egyik legelterjedtebb teória az, hogy a szó eredete a görög „hemispherium” szóból származik, ami „félgömb” jelentéssel bír. A görögök korában az éggömb a földfelszínt, a földi tárgyakat és az égitesteket jelképezte. Az éggömböt általában egy félgömb alakú kupolával borították, ami az égnek és a földnek a kombinációját jelképezte. A kupolát általában egy különlegesen készített anyagból készítették, hogy megtartsa alakját. A kupola az égnek és a földnek a kombinációját jelképezte, ami az éggömb kifejezésnek az eredetét adja.

Jelentés különböző szótárakban

Az éggömb szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint az éggömb egy globális térkép, amely a Föld felszínét egyenletesen kiterjesztett gömb alakú felületként ábrázolja. A Merriam-Webster szótár szerint az éggömb egy olyan kép, amely a Föld felszínét egyenletesen kiterjesztett gömb alakú felületként ábrázolja, és amelyet a földrajzban használnak. A Cambridge Dictionary szerint az éggömb egy olyan térkép, amely a Föld felszínét egyenletesen kiterjesztett gömb alakú felületként ábrázolja, és amelyet a földrajzban használnak.

Asszociációk

 • geometria.
 • gömbölyű.
 • kúp.
 • szféra.
 • matematika.
 • fizika.
 • gravitáció.
 • egyensúly.
 • labda.
 • kerék.

Szinonimák

 1. gömb.
 2. kúp.
 3. szféra.
 4. labda.
 5. globusz.
 6. köpeny.
 7. szféroid.

Példamondatok

 1. Az éggömbök a matematikai geometriában fontos szerepet játszanak.
 2. Az éggömbök szép díszítőelemek lehetnek a lakásban.
 3. Az éggömbök egyenletesen oszlanak el egyenletesen elosztott síkon.
 4. Az éggömbök különböző méretűek lehetnek, attól függően, hogy milyen távolságban vannak egymástól.
 5. Az éggömbök segítenek megérteni a gravitációs törvényeket.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: