Egybekapcsol szó jelentése

A „egybekapcsol” szó jelentése sok ember számára kétségbeesett kutatások tárgya lehet. A szó sokféle helyzetben használható, és sokféle értelmezése létezik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „egybekapcsol” szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogy miként használható helyesen.

Lexikológia

Szó egybekapcsolás egy olyan kommunikációs technika, amely segítségével összekapcsolhatjuk két különböző szót, hogy egy új jelentést hozzunk létre. Az egybekapcsolás egy olyan eszköz, amelyet a szónokok, írók és kommunikációs szakemberek használnak, hogy megerősítsék a különböző ötleteket és gondolatokat. A szó egybekapcsolás lehetővé teszi, hogy két különböző fogalmat együtt gondoljunk el, és így új ötleteket és megközelítéseket hozzunk létre. Az egybekapcsolás lehetővé teszi, hogy kifejezetten erős és hatásos üzeneteket küldjünk, amelyek könnyen megjegyezhetőek és megértik.

Etimológia

Az egybekapcsol szó eredete visszavezethető a 16. századig, amikor az angol nyelvben használták. A szó eredetileg a „connect” szóból származik, ami magában foglalja a „összekapcsol” jelentését. A szót eredetileg a számítástechnikában használták, amikor a két vagy több elemet összekapcsoltak és egy egységet alkottak. Az idők folyamán az egybekapcsol szó elterjedt az informatikai és a számítástechnikai világban. Manapság a szót széles körben használják a számítástechnikai feladatok és termékek összekapcsolására.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet, de általában egybekapcsol szót használnak ahhoz, hogy egy kifejezést egy szóval írjanak le. Például a Webster szótár szerint a „egybekapcsol” szó jelentése „egy szóval, egy kifejezéssel vagy egy mondattal leírni a különböző részeket”. A Cambridge szótár szerint a „egybekapcsol” szó jelentése „egy szóval leírni a különböző részeket, hogy egy egységet alkossanak”. A Collins szótár szerint a „egybekapcsol” szó jelentése „egy szóval leírni a különböző részeket, hogy egy egységet alkossanak, vagy egy kifejezést egy szóval írni le”.

Asszociációk

 • összekötés.
 • összefűzés.
 • összekapcsolás.
 • összekötődés.
 • összekötő kapocs.
 • egyesítés.
 • integráció.
 • összefogás.
 • kombináció.
 • kapcsolat.

Szinonimák

 1. Összeköt.
 2. Összekapcsol.
 3. Egyesít.
 4. Köt.
 5. Csatlakoztat.
 6. Köss.
 7. Összeköti.
 8. Kötöz.
 9. Csatlakozik.
 10. Összekötöz.

Antonímák

ént a „szétszakít” szót használhatjuk.

Példamondatok

 1. A szülők életének és gyerekeik életének egybekapcsolása fontos a család egységének megteremtéséhez.
 2. Az összes projekt egybekapcsolása a vállalat számára nagy előnyöket biztosít.
 3. A marketingstratégia és a termékfejlesztés egybekapcsolása segít a vállalatnak a piaci részesedésének növelésében.
 4. A szakmai tudás és a személyes vezetői készségek egybekapcsolása szükséges a sikeres vezetői karrierhez.
 5. A kreativitás és a technológia egybekapcsolása lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy újítsanak és innovatív megoldásokat találjanak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: